İtalyan Kunos Simulazioni’nin açık bir dünya sunmayı planladığını ve elbette tüm efsanevi klasik pistlerin, yakında çıkacak olan Assetto Corsa Evo’da bulunacağını daha önce bildirilmişti ve şimdi bu bilgi resmi bir onay aldı.
Dünya 1:1 ölçeğinde olacak ve Nürburgring’in efsanevi pistiyle sınırlanan, Almanya, Eifel bölgesindeki Nördlingen’in çevresinin tam bir kopyası olacak. 1600 km2 (!) büyüklüğündeki bu dünya, oyuncuların etrafta dolaşmalarına, en iyi tur zamanını göstermeye ve diğer yarış hayranlarıyla rekabet etmeye karar verene kadar serbestçe gezmelerine olanak tanıyacak.
Karşılaştırma yapmak gerekirse (açık, büyük oyun dünyaları hakkında konuşurken), The Witcher 3’ün oyun dünyası yaklaşık 125 km2’ken, Forza Horizon 5’inki 90 km2. 1600 km2 büyüklüğünde bir alanı kaplayan Assetto Corsa Evo haritasıyla kıyaslandığında, insanın gerçekten de bu ölçeğin büyüklüğü karşısında hayrete düşmesi muhtemel.
Açık dünya haritası gelecek yaz çıkacak ve Assetto Corsa Evo, erken erişimde 16 Ocak’ta, yalnızca PC için piyasaya sürülecek.