Assetto Corsa Yaratıcıları, Bir Sonraki Oyunun Tam Fonksiyonlu Bir Devamı Olacağını ve Spin-Off Değil diye Açıkladılar.

Assetto Corsa Yaratıcıları, Bir Sonraki Oyunun Tam Fonksiyonlu Bir Devamı Olacağını ve Spin-Off Değil diye Açıkladılar.

Assetto Corsa geliştirici stüdyosu Kunos Simulazioni, bir sonraki yarış oyununun Assetto Corsa Competizione gibi bir yan ürün olmayacağını, tam teşekküllü bir devam oyunu olacağını açıkladı.

Yarış oyunları üzerine OverTake dergisine verdiği röportajda stüdyo başkanı Marco Massarutto, AC2’nin Assetto Corsa Competizione için tam olarak doğru bir kod adı olmadığını ve bir sonraki bölümün, öncekinden farklı olarak tam teşekküllü bir devam oyunu olacağını belirtti.

Yeni Assetto Corsa’nın, Assetto Corsa 1 ile yaptığımız şeyleri izleyeceğini söyleyebiliriz. Bu sadece devamı değil, çok daha fazlası. Bu kesinlikle Competizione gibi bir yan ürün değil.

Massarutto, Assetto Corsa Competizione için gelecek olan DLC’ler hakkında konuşurken, bu DLC’ler arasında ünlü Nürburgring Nordschleife’in bir yarış pisti olarak ekleneceğini belirtti. Oyunun bu pisti eklemesinin, SRO Motorsports Group ile yapılan iş birliği sayesinde gerçekleştiğini ve sonucunda oyuna “24 Saat Nürburgring” pistinin ekleneceğini açıkladı.

Yeni DLC’nin çıkışının, devam oyununun çıkış tarihinin belirsiz olmasının bir sebebi olduğu iddia ediliyor. Ancak yayıncı 505 Games’in ana şirketi Digital Bros, geçen yılki mali raporunda Assetto Corsa 2’nin 2024 ilkbaharına planlandığını belirtti.