ASUS ürünleri Computex 2019’da inovasyon ve mükemmel tasarım alanında 17 ödüle layık görüldü

ASUS ürünleri Computex 2019’da inovasyon ve mükemmel tasarım alanında 17 ödüle layık görüldü

Altın En İyi Tercih, Altın Computex d&i ve Computex d&i ödüllerini kazanan

ASUS ZenFone 6, standartların ötesine geçerek en iyi mobil kullanıcı deneyimini sunmak için tasarlanan çığır açıcı bir amiral gemisi. Qualcomm® Snapdragon™ 855 mobil platformunun üstün performansına sahip olan amiral gemisi ZenFone 6; 6,4‑inç çentiksiz NanoEdge ekran, iki gün aralıksız kullanım sunan 5000 mAh pil ve benzersiz Flip Camera gibi çığır açan özellikleriyle standartların ötesine geçiyor.

Mobil fotoğrafçılıkta yeni bir dönem başlatan Flip Camera, döndürülerek hem önde hem de arkada kullanılabilen 48 MP Sony IMX586 ana kamera ve 13 MP 125° ultra geniş ikincil kameradan meydana geliyor. Kamera hassas bir motor ile 180° dönerek önde ve arkada kullanılabiliyor.

Tek elle kullanım ve önemli alanlara odaklanarak daha net bir görüntü sunan karanlık mod gibi özelliklere sahip yeni ZenUI 6 kullanıcı arayüzü kullanıcılara daha sade, hızlı ve duyarlı bir deneyim sunuyor.  ZenFone 6 üstün performans ve yüksek kaliteli fotoğrafçılığı, anında fark edilen geleceğe dönük tarzda ve kompakt bir tasarımda bir araya getirerek standartların ötesine geçiyor.

ASUS ürünleri Computex 2019’da 17 adet ödül kazandı. Bunların altısı “En İyi Tercih”, 11 adedi ise “Tasarım ve İnovasyon” ödülleri oldu.

ASUS, Computex 2019’da sergilediği ürünlerin sahip olduğu inovasyon ve mükemmel tasarımlarla altı adet “En İyi Tercih” ve on bir adet de “Computex d&i” ödülü kazandığını duyurdu. Dönen bir kameraya sahip ilk ASUS akıllı telefon modeli olan ZenFone 6; “Altın En İyi Tercih”, “Altın Computex d&i” ve “Computex d&i” ödüllerini kazandı. ASUS’un ilk kurumsal robotu Zenbo Junior; “En İyi Tercih Tasarım” ödülü”, “En İyi Tercih Kategori” ödülü ve bir “Computex d&i” ödülü aldı. İçerik üretimi için tasarlanan, iş istasyonu sınıfı ASUS Mini PC ProArt PA90 bilgisayar ise “Altın En İyi Tercih” ödülü ve bir “Computex d&i” ödülüne layık görüldü.

Computex Taipei tarafından 2002’den bu yana verilen “En İyi Tercih” ödülleri, mükemmel işlevler, yenilikler ve pazar potansiyeli gösteren ürünlere takdim ediliyor.  Devlet yetkilileri, akademisyenler, araştırmacılar, yazı işleri müdürleri ve diğer sektör uzmanlarından meydana gelen ödül komitesi, seçim sürecinde ürünleri farklı bakış açılarıyla değerlendiriyor.

Taiwan External Trade Development Council (TAITRA – Tayvan Dış Ticaret Geliştirme Konseyi) ve Industrial Technology Research Institute (Endüstriyel Teknoloji Araştırma Enstitüsü – ITRI) iş birliğiyle düzenlenen Computex d&i ödülleri ise olağanüstü yeniliklere ve tasarımlara sahip ürünlere veriliyor. Dünyanın önde gelen endüstriyel tasarımcıları ve uzmanların yanı sıra girişim sermayesi yöneticilerinden oluşan jüri, aday ürünleri beş ana kategoride değerlendiriyor: İnovasyon, Teknik, İşlevsellik, Toplumsal Etki, İşçilik ve Estetik.

Altın En İyi Tercih ve Computex d&i ödüllerini kazanan

ASUS Mini PC ProArt™ PA90, profesyonel içerik üretimi için ideal bir iş istasyonu sınıfı bilgisayar. 9. Nesil Intel® Core™ işlemciler, NVIDIA® Quadro® ekran kartlarıyla donatılan model, büyük dosyaların hızlı aktarımı veya artırılmış depolama kapasitesi için Intel® Optane™ teknolojisine de destek veriyor. Sahip olduğu Thunderbolt™ 3 bağlantısıyla da yüksek aktarım hızları ve birden fazla cihaza veya ekrana bağlanma imkanı sunuyor. Sessiz ve verimli sıvı soğutma çözümü ise kararlı performans sağlarken fan gürültüsünü de ortadan kaldırıyor. Fotoğraf ve video düzenleme ile mimarlık, mühendislik ve üretim işlerindeki bilgisayar destekli tasarım (CAD) için mükemmel olan bu kartlar medya ve eğlence için de harika performans sunuyor.

En İyi Tercih En İyi Tasarım, En İyi Tercih Kategorisi ve Computex d&i ödüllerini kazanan

Zenbo Junior, ASUS’un geniş uygulama alanları ve eğitim için geliştirdiği ilk robot. Yapay zeka becerilerini teknoloji harikası bir açık platformla besleyen bu akıllı eğitim aracı, farklı alanlarda çeşitli uygulama alanlarına sahip. Bunlara ek olarak, anında uzaktan yönetim özelliği sayesinde Zenbo Junior’un operasyonel verimi de artıyor.

ASUS tarafından geliştirilen yeni programcılık sitesi Zenbo Lab ile birlikte Zenbo Junior, öğrencilerin yapay zekaya erken yaşta ilgi göstermesini sağlıyor ve onlara yapay zekanın ardındaki kavramları öğretiyor. Zenbo Junior ilkokuldan üniversiteye kadar tüm öğrencilere ve geliştiricilere yapay zeka, robotlar ve programlama hakkında eğitim verebiliyor. Genç öğrenciler blok tabanlı programlama ile başlayıp ardından blokları Python kodlarına dönüştürebiliyor. Bu şekilde Python ile kod yazmanın mantığını kavrayan öğrenciler, metin tabanlı programlamayı daha verimli bir şekilde öğrenebiliyor. Zenbo Lab ile öğrenciler Zenbo Junior’ı kontrol etmek için Python kodu yazabiliyor. Öğretim odaklı özellikler sunmayı sürdüren ASUS; üniversite öğrencileri ve geliştiricilere farklı alanlarda uygulamalar geliştirmeleri için Python ve Java SDK’ları sunuyor.

Şirketlerde ise yöneticiler Zenbo Yönetim Konsolu (ZMC) ile robot çözümlerini verimli bir şekilde kurabiliyor. ZMC, birden fazla robotu uzaktan zahmetsizce yönetme ve her cihazda sorun tespiti gibi özelliklere sahip. Ayrıca, ZMC ile şirketler sistemlerini güncelleyip uzaktan çok sayıda uygulama kurarak para ve zamandan tasarruf ediyor ve daha verimli çalışabiliyor.

En İyi Tercih Kategorisi ödülü kazanan

ASUS ZenBook Edition 30, ASUS’un yeniliklerle dolu 30 yılını kutlamak için benzersiz bir yol sunuyor. Ürün, ASUS’un geçmişinden ilham almasına karşın geleceğe dönük bir tasarıma ve kaliteli deri işçiliğine sahip.

ASUS’un 2006’da piyasaya sürdüğü S6F Leather Collection, dünyanın gerçek deri panellere sahip ilk dizüstü bilgisayarıydı. ZenBook Edition 30, klasik tasarıma geleceğe yönelik bir hava katıyor. Lüks İnci Beyazı renkte, elde üretilen ve dikilen gerçek İtalyan derisi kapak saf ve iddialı bir görünüm sunuyor. Roze Altın renkli, anodize edilmiş, elmas kesim kenarlar ve kısaltılmış çıtalara eşlik eden, 18 karat roze altın kaplama 30. yıl dönümü logosu ZenBook Edition 30’a göz alıcı ve lüks bir görümüm kazandırıyor.

ZenBook Edition 30; İnci Beyazı fare, deri görünümlü kutu ve mouse pad ile gerçek deriden kılıf gibi üst düzey aksesuarlarla birlikte geliyor. Bu çok özel dizüstü bilgisayar böylesine özel bir koleksiyonu hak ediyor.

ZenBook Edition 30’da yeni ScreenPad 2.0’da yer alıyor. Geleneksel dizüstü bilgisayar deneyimi, sonsuz olasılıklar sunarak üretkenliği artıran etkileşimli ikincil ekranla gelişiyor. Yeni akıllı telefon benzeri arayüzle görev yönetimi kolaylaşıyor ve kusursuz çoklu işlem akışları oluşturulabiliyor.

ZenBook Edition 30’daki dört kenarı çerçevesiz NanoEdge ekran, %95 ekran gövde oranıyla sınıfının dünyadaki en kompakt boyutlarını sunuyor.

Performans ve taşınabilirlik, ZenBook serisinin en temel özellikleridir. ZenBook Edition 30 da 8. Nesil Intel® Core i7 dört çekirdekli işlemci, NVIDIA® GeForce® MX250 ekran kartı, 16 GB RAM, ultra hızlı PCIe® SSD ve gigabit sınıfı Wi-Fi ile serinin bu özelliğini sürdürüyor.

En İyi Tercih En İyi Tasarım ödülü kazanan

ROG Phone, yüksek performanslı mobil oyun deneyimi için tasarlanan, 6 inç boyutunda iddialı bir akıllı telefon. Saf ROG oyun DNA’sını taşıyan ve 2,96 GHz ile dünyanın en hızlı mobil işlemcisi olan sekiz çekirdekli Qualcomm® Snapdragon™ 845 ile oyunlar için optimize edilmiş Qualcomm Adreno 630 GPU’suna sahip ROG Phone, rakiplerin girmeye cesaret edemediği alanlarda kuralları yıkıyor. Ekstra soğutma sağlayan, çıkarılabilir AeroActive Cooler fana sahip GameCool buhar odalı soğutma sistemi, savaşın en çetin anlarında bile yüksek kare hızı sunarak bulanıklığı engeller. Kaliteden ödün vermeyen AMOLED ekran, 90 Hz yenileme hızı ile 1 ms tapki süresini göz alıcı HDR görüntülerle birlikte sunuyor.

Son derece rahat bir tasarıma sahip olan ROG Phone’da girişler yanda yer alıyor. İki adet programlanabilir ultrasonik AirTrigger tuşu ile gelişmiş ve güçlü tepki veren dokunmatik alandan oluşan son derece rahat tasarım sayesinde oyuncular becerilerini gösterebiliyor ve rakiplerini alt etmek için avantaj elde ediyor. Benzersiz aksesuarlar ise ROG Phone oyun deneyimini daha da ileriye taşıyor. Tercihe bağlı sunulan TwinView Dock elde çift ekran kullanmayı mümkün kılyor. Mobile Desktop Dock ile masaüstü benzeri bir tarz elde ediliyor. WiGig özellikli Gamevice kontrolcü ise büyük ekranda oyun için 60 GHz Wi-F’dan yararlanıyor. Diğer ROG yenilikleri arasında ASUS Aura RGB aydınlatma ve Aura Sync desteği, ASUS HyperCharge hızlı, güvenli ve seri pil şarj etme özelliği yer alıyor.

Computex d&i ödülü kazananlar

ASUS StudioBook W730, en yeni Intel işlemciler ve profesyonel düzey NVIDIA ekran kartlarıyla donatılan, son derece kompakt, taşınabilir ve güçlü bir makine. Profesyonel tasarımcıların fikirlerini gerçekleştirmesini sağlayan ürün, yoğun işlem gücü gerektiren görevlerin üstesinden gelebiliyor. StudioBook W730 ile tasarımcılar kaynak veya performans sınırlaması olmadan yaratcılığa odaklanabiliyor. Üründeki ekran da parlak ve canlı renklere sahip etkileyici ve gerçekçi görüntüler sunuyor.

StudioBook W730, kullanıcıların kendilerine göre en verimli iş akışlarını oluşturmasına olanak tanıyor. Bu akıllı ve yenilikçi tasarım, dışarıda çalışan yaratıcı profesyonellere mükemmel performans ve taşınabilirlik sunuyor.

 

En yeni Intel® Core™ işlemcilerden güç alan ZenBook S13 (UX392) Ultrabook, dört kenarında da yalnızca 2,5 mm genişliğinde çerçevelere sahip 13,9 inç NanoEdge ekran ile %97 ile dünyanın en geniş ekran gövde oranını sunuyor. Sadece 12,9 mm genişliğindeki ZenBook S13, dünyanın NVIDIA® MX150 grafiklere sahip en ince dizüstü bilgisayarı. Tüm bu güç, 1,1 kg ile inanılmaz derecede hafif ve kompakt, tek parça gövdenin içinde yer alıyor. Ekstra güç için CNC ile frezeleme işleminden geçen ZenBook S13, MIL-STD-810G askeri dayanıklılık standartlarını karşılıyor. İnce ve şık yapısına yeni Ütopya Mavisi rengini ekleyen ZenBook S13, güçlü ve hoş görünümlü bir dizüstü bilgisayar arayanlara performans ve estetiğin mükemmel dengesini sunuyor.

Masaüstü bilgisayarların yerini alabilecek kadar güçlü olan ROG Mothership GZ700benzersiz tasarımıyla öne çıkıyor. ROG Mothership’te, cihazın düz durduğu geleneksel tasarımın yerine gelişmiş soğutma sistemine daha fazla hava çekmek için dik duran bir tasarıma yer veriliyor. ROG Mothership, incelikle üretilmiş bir alüminyum kasaya sahip. Kasa; sağlam alüminyum levhaların, 114 ayrı şekillendirme aşaması ve yaklaşık 20 saatlik ince oyma çalışmasından oluşan hassas bir CNC frezeleme işleminden geçirilmesiyle üretildi.

ROG Mothership gücünü en yeni NVIDIA GeForce RTX 2080 ekran kartı ve Intel®Core™ i9 işlemciden alıyor. Kullanıcılar panel seçenekleri arasından, hızlı oyunlar için özel olarak ayarlanana 144 Hz yenileme hızı ve 3 ms tepki süresine sahip hızlı Full HD ekranı veya geniş ve zengin renk gamına sahip, olağanüstü net ve ayrıntılı 4K görüntüleri tercih edebilir. Her iki panelde de düşük giriş gecikmesi ve yırtılma önleme ile akıcı oyun deneyimi sunan G-SYNC™ teknolojisinden yararlanılıyor.

ROG Mothership’te ayrıca özel HyperDrive Extreme teknolojisi bulunuyor. Üç adede kadar NVMe PCIe 3.0 x4 SSD’yi birleştirmeyi sağlayan bu teknoloji, ultra yüksek veri erişim ve yazma hızlarına ulaşmak için dünyanın dizüstü bilgisayarlardaki en hızlı RAID 0 depolama çözümünü sunuyor.

 

34 inç boyutundaki kavisli IPS monitör ASUS ProArt PA34VC, HDR10 için de hazır. UWQHD (3440 x 1440) çözünürlük ve 21:9 en boy oranıyla, ev eğlencesi veya video ve müzik düzenlemeyle uğraşan yaratıcı profesyoneller için ideal. Ürün ayrıca mükemmel renk doğruluğu sunuyor. ASUS, delta E < 2 renk doğruluğunu tutturmak için her bir monitörü fabrikada kalibre ediyor. ProArt PA34VC; DisplayPort ve HDMI bağlantılarının yanı sıra 40 Gbps veri aktarımı ve harici cihazlara 60 W güç dağıtımı sunan Thunderbolt™ 3 bağlantısına da sahip. ProArt PA34VC, ASUS ProArt Kalibrasyon Teknolojisi ile kalibrasyona hazır. Kullanıcılar farklı kalibrasyon araçları kullanarak renk profillerini doğrudan monitöre kaydedebiliyor.

 

Üç bantlı bir Wi-Fi router olan RT-AX95Q, en yeni Wi-Fi 6 (802.11ax) standardını destekleyen ilk ASUS ağ router’ıdır. 6600 Mbps’e varan eş zamanlı veri hızıyla normal Wi-Fi 5 (802.11ac) 4+2+2 ağ routler’lardan iki kat daha hızlıdır. Üründe ayrıca, tayf verimliliğini artıran OFDMA teknolojisi ve aşağı yönlü aktarım için MU-MIMO teknolojisi kullanılıyor.

RT-AX95Q, ağ sisteminin kendi içindeki iletişimi için geriye dönük uyumlu Wi-Fi 6 (802.11ax) yüksek bandını kullanıyor. Böylece Wi-Fi 6 desteği olmayan cihazlar bile hızlı ve kararlı bağlantıdan yararlanabiliyor. RT-AX95Q kullanıcıları, ASUS AiMesh ile kolayca bir ağ sistemi kurup, evin her köşesinde kesintisiz ve güvenli bağlantı elde edebiliyor.

 

Prime X299-Deluxe II, 18 çekirdekli Intel Core™ X serisiyle uyumlu bir Intel® HEDT anakarttır. Kartta güç taleplerini karşılayan gelişmiş güç aşamaları ve ısı dağıtımını en yüksek seviyeye getirmek için yüzey alanı ve kütlesi dengeli olan bir soğutma bloğu bulunuyor. Daha fazla performans arayan kullanıcılar ise VRM soğutma ile işlemcileri standart hızın ötesine taşıyabiliyor. 5 Yönlü Optimizasyon yazılımı ise tek tıkla kolayca tüm yongalardan en iyi performansın alınmasını sağlıyor. Çeşitli kaynaklardan gelen verilere göre fan hızlarını otomatik olarak ayarlayan Fan Xpert 4 ise etkili soğutma sunuyor. Kartın merkezinde yer alan 2 inç boyutundaki LiveDash OLED; saat hızları, sıcaklıklar ve voltaj gibi önemli sistem verilerini veya size özel metin ve görüntüleri sunuyor. Prime X299-Deluxe II ayrıca Thunderbolt 3, Intel Ethernet ve Aquantia 5G ile yeni nesil bağlantı seçenekleri sunuyor.

 

ROG Matrix GeForce RTX™ 2080 Ti; sahip olduğu Infinity Loop adlı benzersiz kapalı döngü, hepsi bir arada soğutma sistemiyle, prestijli Matrix adını taşıyan en son ekran kartı. Pompa, tüpler ve radyatörü kusursuz bir şekilde kasasının içine yerleştiren kart, dikkatli GPU gruplaması sayesinde,1,815 MHz’e varan saat hızları sunuyor. ROG Matrix GeForce RTXTM 2080 Ti anında en iyi NVIDIA® Turing™ deneyimini yaşatarak, küçük kasada hava soğutmalı sistemlerde grafik çıtasını yükseltiyor.