ASUS, Yeni TUF Oyun Bilgisayarlarında AMD Kullanmaya Başladı

ASUS, Yeni TUF Oyun Bilgisayarlarında AMD Kullanmaya Başladı

ASUS TUF Oyun Bilgisayarı AMD Kullanmaya Başladı

ASUS TUF Oyun Bilgisayarı AMD Kullanmaya Başladı

ASUS‘un en yeni TUF oyun dizüstü bilgisayarları eskisi gibi görünebilir, ancak kaputun altında yenilikler var. Intel ve NVIDIA parçalarını kullanmaktan ziyade, 15,6 inç FX505DY ve 17 inç FX705DY AMD, 12 nanometre, dört çekirdekli Ryzen 2 3550H APU ve Radeon RX 560X ayrık grafiklere sahip. Her iki model de 17 inçlik model 60Hz’e kadar yükselen ve 15 inçlik modelde 120Hz’de maksimuma çıkan 1080p FreeSync ekranlara sahip.

Her iki model de mil spesifikasyonlu sertlik ve altıgen altlık tasarımı sayesinde düşmelere ve “aşırı ortamlara” dayanacak şekilde tasarlanmıştır. Her ikisi de tam sayı tuş takımına ve 1.8 mm anahtar hareketine sahip normalden daha iyi LED klavyeleri barındırıyor. Diğer özellikler arasında 7.1 kanal sanal surround ses, onboard ethernet, 512 GB PCIe SSD veya 1 TB Fireuda SSHD, 32 GB’a kadar RAM, HDMI 2.0 çıkışı ve üç USB portu bulunur.

ASUS’un düşük seviye oyun dizüstü bilgisayarları için AMD‘ye geçmesi ilginç. Mevcut TUF dizüstü bilgisayarlar Intel sekizinci nesil CPU’ları ve NVIDIA grafiklerini (GTX1060’a kadar) barındırıyor. Bu nedenle, RX 560X yongasıyla gelişmiş grafik performansı görmeyi beklemeyin. Mevcut modeller genellikle fiyat için düşük performans gösterdiği için tarandığından, ASUS’un maliyetleri düşürmeye çalışması daha olasıdır.