Atomic Heart Oyununun Ana Karakterinin Nasıl Yaratıldığını Anlattılar, Başlangıçta Hikayede Olmayan Bir Karakterdi

Atomic Heart Oyununun Ana Karakterinin Nasıl Yaratıldığını Anlattılar, Başlangıçta Hikayede Olmayan Bir Karakterdi

Mundfish stüdyosunun aksiyon-oyunu Atomic Heart’ta oyuncular deneyimli özel kuvvetler subayı Sergey Nechaev’i P-3 kod adıyla kontrol altına alıyor. Oyunun ana amacı, Tesis 3826’daki tüm sırları ortaya çıkarmak ve isyancı yapay zekayı durdurmaktır. Atomic Heart’un hikayesi artık bu baş karakterin katılımı olmadan düşünülemez, ancak Nechaev’in oyunun yaratılması başlangıcında bile olmadığı ortaya çıktı.

Mundfish temsilcileri, oyunun ana karakterinin yaratılması hakkında yeni bir geliştirici blogu yayınladı. Yazarlar, Atomic Heart’un erken aşamalarında Sergey Nechaev’in hiç var olmadığını itiraf etti. Hikaye o zamanlar Fred ve Laura olarak adlandırılan Larisa Filatova ve Viktor Petrov etrafında dönmesi gerekiyordu.

Herhangi bir diğer hikaye yaratma sürecinde olduğu gibi, onun için en uygununun ne olduğuna karar verildi. Bu nedenle ekip, tek bir karakter üzerinde durdu. Atomic Heart’un bir aksiyon oyunu olarak tasarlandığı için bu karakterin bir özel ajan olması gerektiği hemen kararlaştırıldı, yani ana karakterin savaş becerilerine sahip olması gerekiyordu.

Protagonist karakterinin görüntüsü geliştirme sürecinin başından beri birkaç kez değişti. Her sanatsal kararla P-3 daha ciddi, odaklanmış ve geleceğin Sovyet atmosferine ustaca entegre oldu. Erken konsept sanatlarından da görülebileceği gibi, baş karakterin bir dış iskelet kullanması planlanmıştı. Ancak bu fikirden vazgeçilerek, onun yeteneklerini haklı çıkaracak daha zarif ve geleceğe yönelik konseptler tercih edildi.

Atomic Heart, PC ve konsollar için oynanabilir durumda. Oyun, 6 Şubat 2024 tarihinde yeni bir hikaye genişlemesi olan Atomic Heart: Trapped in Limbo’yu alacak.