Atwar incelemesi

Atwar incelemesi

Atwar kendi tarihinizi oluşturabileceğiniz mükemmel bir strateji oyunudur. Oyun internet üzerinden online olarak oynanmaktadır. Oyunu üye olarak yada misafir olarak oynayabilirsiniz. İlk önce harita üzerinde bulunan ülkelerden birisini satın alın. Daha sonra ülkenizin belirli bölgelerine elinizde bulunan bütçeler ile güvenlik birimleri inşa edin. Ayrıca ülkenizin ekonomi durumunu ve hava savunma sistemlerini de geliştirmeniz gerekiyor. Bunun için bankalar kurabilir, vatandaşlarınızdan vergi toplayabilirsiniz. 

Oyunda dikkat etmeniz başka bir nokta ise, tur süresidir. Tur süresi bittiği anda savaşlar başlar ve ülkeler savaşın bitmesini bekler. Ondan dolayı tur süresi bitmeden bütün strateji adımlarınızı uygulamanız gereklidir.

Diğer ülkelerde bulunan, yok edebileceğinizi düşündüğünüz askeri birliklere asker gönderin. Tur bittikten sonra bölgeyi kazanırsanız hem ülkeniz hem de askeri biriminiz gelişmiş olur. Böylece daha fazla asker üretebilir ve ekonominiz daha çok canlanabilir. Oyun online olduğundan dolayı aynı şekilde düşmanlarınız da size saldıracaktır. Ondan dolayı mantıklı savunma sistemleri oluşturmanız gerekiyor. Askerler denizden yürüyemez ancak uçaklar deniz üzerinden ülkenize saldırabilir. Ondan dolayı ülkenizin stratejik bölgelerine hava savunma sistemleri kurmalısınız. 

Atwar oyunu karakterleri:

General: Sadece premium (ücretli) üyelerin kullanabileceği bir birimdir. General ne kadar rütbeli görünse de, diğer askerlere göre daha az savaşma gücü vardır. 

Militan: Militan uzaktan lav silahı kullanan terör guruplarından birisidir.

Piyade: Piyade normal silahlı askerlerdir. Savaşlarda kolay bir şekilde ölmektedir. 

Tanklar: Tanklar maliyeti düşük, savaşma gücü yüksek olan araçlardır. Ancak bazı savunma sistemi barındıran bölgelerde tanklar etkisiz kalmaktadır. Ondan dolayı saldırı yapacağınız bölgeleri dikkatli bir şekilde incelemeniz gerekmektedir. 

Marineler: Marineler deniz savaşçılarıdır. Genellikle savunma rolü oynamaktadır. 

Uçaksavar: Uçaksavarlar 8’e yakın uçak ve gemileri vurabilirler. Ülkeniz için iyi bir savunma sistemi için kesinlikle uçaksavar kurmalısınız. 

Denizaltı: Denizde bulunan gemileri ve kıyı bölgeleri denizaltı ile vurabilirsiniz. 

Taşıma araçları: Askeri birliklerinizi taşımak için taşıma araçlarına ihtiyacınız vardır. Savaş uçaklarını gemi ile denizde taşıyabilir, askerlerinizi karada başka bir cepheye bu araçlar ile taşıyabilirsiniz. 

Savaş gemisi: Deniz savunması veya deniz savaşları için savaş gemisine ihtiyacınız vardır. Özellikle bu oyuna yeni başlayan kullanıcılar Türkiyeyi tercih etmektedir. Ülkemizin 3 tarafı deniz olduğundan dolayı iyi bir savaş gemisi stratejisi oluşturmanız gerekiyor. 

Bomberlar: Havadan bombalama yapan İHA’lar. Ancak bölgede hava savunması olmamasına dikkat etmelisiniz. 

Helikopterler: Helikopterler ile asker taşıması yapabilir, kobra helikopterleri ile bölgelerde düşmanlar ile savaşabilirsiniz. 

Gizli Harekat: Gizli harekat uçakları ile ülkelere saldırabilirsiniz. Hava savunma sistemi olmayan ülkeler saldırının nereden geldiğini tespit edemezler. 

Gözlem Uçağı: Gözlem uçakları, bölgeleri keşif etmenize yardımcı olur. Bölgede bulunan asker sayısını ve savunma sistemlerini öğrenebilirsiniz. Hava savunma sistemi bulunan bölgelerde gözlem uçağınız düşürülebilir. 

Nakliye Uçağı: Silahları, askeri birlikleri, tankları ve diğer savaş araçlarını nakliye uçakları ile hızlı bir şekilde taşıyabilirsiniz. Önerimiz geçirdiğiniz bölgelere nakliye götürmek. Aksi taktirde düşman bölgelerinde bulunan hava savunma sistemleri nakliye uçağınızı düşürebilir ve içindekileri kayıp edebilirsiniz. 

Surlar: Surlar kara savunma sistemleridir. Maliyeti biraz fazla olabilir ancak düşman askerlerinin birçoğunu yok edebilecek güçtedir. 

Akıllı füzeler: Akıllı füzeler hava savunma sistemlerini bile yok edebilecek güçtedir. Tek kullanımlıktır. Fiyatı oldukça pahalıdır. Ancak düşman ülkelere büyük zarar vermek isteyenler için mükemmel bir silahtır. 

Top Bataryası: Denizden gelen gemileri karadan vurabilmek için kullanabileceğiniz top silahlarıdır. 

Radar Array: Ülkenizi savunmak istiyorsanız ülkenize kesinlikle bir radar kurmanız gereklidir. Radarlar ülkenizi tehdit eden bütün unsurları tespit edebilir. 

Bank: Bankalar ülkenize gelir kaynağı sağlamaktadır. Ne kadar fazla banka o kadar fazla kazanç.

Uçaksavar (Askerli): Askerlerin yönettiği uçaksavar sistemleri.