Avustralya'da Satılan Oyunların Kutularında Büyük Değişiklik

Avustralya'da Satılan Oyunların Kutularında Büyük Değişiklik

Avustralya Sınıflandırma Kurulu (ACB), oyun içi satın alımlar olup olmadığını özellikle belirten video oyun kutularında özel bir uyarı içerecek şekilde yönergelerini güncelledi.

Reddit kullanıcısı BeforeJam, PGA Tour 2K21, Marvel's Avengers, FIFA 21 ve Madden NFL 21 gibi yakın zamanda piyasaya sürülecek oyunların hepsinde “oyun içi satın alımların” belirtildiğini fark etti. Eğer konu ile ilgili görselleri incelemek istiyorsanız Amazon Avustralya sayfasına bakabilirsiniz.

Bu gelişme, Avustralya hükümetinin tüketicileri korumak için bir eylem planı yapmaya çalıştığını doğruladı. Amerika Birleşik Devletleri'nde ana derecelendirme grubu, bir oyunun oyun içi satın alma ve rastgele satın alma öğeleri olup olmadığını belirtmek için video oyun kutularına özel çıkartmalar koymaya başladı. Ancak ESRB, video oyun endüstrisinden ve ticaret gruplarından gelen tavsiyelerle planlarını yapan, bağımsız bir gruptur. ACB ise bir devlet kurumudur.

Mikro ödemeler günümüzde birçok video oyununda popüler gelir kaynaklarından biridir. Aslında popüler bir AAA oyununun bir şekilde mikro ödemelere sahip olmaması çok nadir bir durumdur. Günümüzün en popüler mikro ödeme biçimi ise, Battle Pass sistemleri aracılığıyla yapılan kozmetik ürünlerdir.