Baldur’s Gate 3, Alman hükümetinden bir ödül ve takdir daha aldı

Baldur’s Gate 3, Alman hükümetinden bir ödül ve takdir daha aldı

Larian Studios’ın tur atlamalı rol yapma oyunu Baldur’s Gate 3, zaferle yoluna devam ediyor. Proje, “2023 Yılının En İyi Oyunu” için onlarca ödül kazandı ve diğer çeşitli kategorilerde birçok zafer elde etti. Endüstri için bu kadar önemli bir oyun, Alman Bilgisayar Oyunları Ödülleri’nde Alman hükümeti tarafından belirlenen kazananların belirlendiği etkinlikte de göz ardı edilemedi.

Alman bakanları ve kültür yetkilileri, Baldur’s Gate 3’e Alman Bilgisayar Oyunları Ödülleri’nde başlık kazandırdı. Oyuna “En İyi Uluslararası Oyun” unvanı verilerek, oyunun son sürümünün yüksek kalitesi takdir edildi. Oyun, birkaç yıl erken erişimde kaldı ve oyun topluluğunun geri bildirimlerini dikkate alarak geliştirildi.

Mihel Kelner, Almanya Federal Ekonomi ve İklim Değişikliği Bakanlığı parlamento devlet sekreteri, ödül töreninden sonra Alman stüdyolarının ve diğer geliştiricilerin Baldur’s Gate 3 benzeri oyunlar ürettiğini görmek istediğini belirtti.

Almanya’da geliştirilen ve bu yıl German Computer Game Awards töreninde sergilenen oyunların geniş yelpazesi ve yaratıcılığı genişletilmelidir ve endüstrinin potansiyeli daha fazla kullanılmalıdır. Federal hükümet olarak, kaliteli oyunların piyasaya sürülmesini ve kaliteli projelerin maddi olarak teşvik edilmesini görmek istiyoruz.

— dedi Kelner.