Baldur’s Gate 3 Geliştiricileri Mod Desteği Nedeniyle Tehditlerle Karşılaştı

Baldur’s Gate 3 Geliştiricileri Mod Desteği Nedeniyle Tehditlerle Karşılaştı

Larian Stüdyosu, Baldur’s Gate 3 oyunundan memnun olmayan hayranlardan gelen çok sayıda hakaret ve tehditlerle karşılaştı. Topluluk çalışmalarının tüm platformlarda çalışmasına izin verecek olan mod desteğinin en kısa sürede sunulmasını istiyorlar.

Şu anda Larian, Baldur’s Gate 3’e benzer bir desteği eklemek üzerine çalışıyor, ancak bu için biraz daha zamana ihtiyaçları var. Bir kez bu özellik oyunun içine eklenince güncellemelerin mevcut modları bozmayı bırakması gerekiyor, bu da hayranları sürekli değişiklik yapmaya ve çalışmalarını Nexus ve diğer sitelere yeniden yüklemeye zorlamaktan kaçınacak.

Larian’ın yayıncılık bölümünün başkanı Michael Douse, hayranlara hitap ederek kendilerini kontrol altında tutmalarını istedi. Çeşitli tehditler güncellemenin hızlı bir şekilde çıkmasına yardımcı olmuyor, aksine aksatıyor.

“Yeni mod desteği fonksiyonu hakkında daha fazla bilgiyi çok yakında paylaşacağız. Başlangıçtan itibaren üzerinde çalışıyoruz. … Geliştiricilere karşı tehditler ve toksisite [hayranlarla] ilişkileri sadece olumsuz etkiliyor. Lütfen durdurun,” – Michael Douse.

23 Şubat’ta Baldur’s Gate 3 için yeni bir yama yayınlandı. Bu, hataları ve çökmeleri düzeltiyor, örneğin, kolay zorluk seviyesinde öğelerin silinmesi sorunlarını, Xbox denetleyicilerinde yanlış tuş atamalarını ve “Kahramanlık” modunda ticarete başlarken performans sorunlarını düzeltiyor.