Baldur’s Gate 3 geliştiricilerinin yeni oyunu büyük olasılıkla erken erişimde olacak

Baldur’s Gate 3 geliştiricilerinin yeni oyunu büyük olasılıkla erken erişimde olacak

Oyun Dosyası’na verdiği röportajda Larian’ın başkanı Micheal Douse, stüdyonun muhtemelen halka açılmayacağını söyledi, ancak bu kararın tamamen onun omuzlarında olmadığını belirtti. Oyundaki mevcut durum hakkında ne düşündüğü sorulduğunda Douse, büyük halka açık şirketleri “petrol tankeri” ile karşılaştırarak, onların yönetilmesinin her geçen gün zorlaştığını belirtti. Ona göre Larian’ın güçlü yanı, “çevik ve fırsatçı” olmalarıydı, bu da onlara anlık zorluklara tepki vermelerini ve gerektiğinde dönüş yapmalarını sağlıyordu.

“Gerçekten de tasarruflu, çevik ve fırsatçıyız ve her gün yeni verilerle çalışmaktan keyif alıyoruz. İçinde bulunduğumuz yayıncılık ekibinde yıllarca önceden planlanmış hiçbir şey yoktu. Geliştirici ekibi için de aynı durumun geçerli olduğunu düşünüyorum. Eğer bize üç yıl önce Baldur’s Gate III’ün nasıl görüneceğini, ne kadara mal olacağını ve nasıl olacağını sorsaydınız, bilmiyordum… Biz sadece çevik bir stüdyoyuz. Çevik olmak çok önemli bir unsurdur. Büyük şirketler çevik değildir.”

Douse’a göre, esneklik stüdyonun istediği oyunları yapmasına izin verdi ve bu halka açık ve çok daha büyük bir şirket olsalardı mümkün olmazdı. Ona göre, Baldur’s Gate 3 başarısının ardından halka açılabilirler ve çok para kazanabilirlerdi, “ancak bu, hedeflediğimiz kalite seviyesine zıt olurdu. Bu yüzden oyunlarımızı daha iyi yapmaz. Sadece bizi acele ettirirdi”.

Sonunda Douse’un bu konuda karar vermesi gerekmesine rağmen – Larian’ın bağımsızlığı CEO Swen Vincke’in sözlerine bağlı – stüdyonun yakın gelecekte halka açılması pek olası görünmüyor, özellikle şu anda Larian’ın bir sonraki oyunu üzerinde düşünürken, ki bu Baldur’s Gate ile hiç alakası olmayan bir oyundur.

Douse’un açıklamasına göre, şu anda üzerinde çalıştıkları bir sonraki Larian oyununun yine “erken erişim” olacağı muhtemeldir. Erken erişimin AAA oyun çıkarmak riskini önlemek için harika bir yol olduğunu belirtiyor. Larian stüdyosunun, erken erişim sayesinde kitle ile iletişime geçerek, geribildirimleri oyun geliştirme sürecinde önemli bir rol oynamıştır. Oyuna dair kurtarıcı bilgileri hızlıca toplayabilme imkanı, hem oyunu hem stüdyoyu kurtarabilecek kilit bir faktör gibi görünüyor. Başka bir deyişle, erken erişim, onlara “devasa bir gemi yönetme” imkanı sağlar.

Bu anlamda, erken erişim Larian’ın Baldur’s Gate 3’ü daha da geliştirmesine ve başarılı bir rol yapma oyunu haline getirmesine olanak tanımıştır. Bu tür esneklik ve uyum, Larian Suda’yı, ne kadar büyük olursa olsun, daha büyük şirketlerden ayıran bir nokta haline getiriyor ki onlar sürekli olarak bir şeyleri değiştiremezler. Temelde, oyunun değişime açık olma imkanı sayesinde hedeflerinize ulaşabilir ve talep gören bir ürün yaratmaya çalışabilirsiniz.