Baldur’s Gate 3 oyuncuların canlandıran sporlar yardımıyla bir ölü ordusu oluşturdu.

Baldur’s Gate 3 oyuncuların canlandıran sporlar yardımıyla bir ölü ordusu oluşturdu.

Baldur’s Gate 3’ün ilk bölümü, ana hikaye çizgisine derinlemesine daldığınızda yan içeriği kaçırmanıza neden olabilecek üç geniş konum içerir.

Olası bir hikaye dönüşü sizi Myconid kolonisine, Souvereign Glut’un evine götürecektir. Detaylara girmeden, onun “Canlandırıcı Sporlar” adlı eşsiz bir yeteneğe sahip olduğunu belirtmek gerekir. Bu yetenekle herhangi bir ölü NPC’yi hayata döndürebilir ve onu savaşta tarafına çağırabilir.

Genellikle Glut’un yan görevi içinde bu mekaniği düşmanları ortadan kaldırmak için kullanırlar. Ancak bir oyuncu deney yapmaya karar verdi ve birinci bölümden onlarca NPC’nin bedenini canlandırmaya çalışarak aslında bir zombi ordusu yarattı.

Programlama hatalarına başvurmadığı iddia ediyor – sadece bölgeler arasında dolaştı ve paladin (18) ve barbar (20) yüksek güç puanlarını kullanarak bedenleri Glut’a taşıdı.

Muhtemelen Baldur’s Gate 3 geliştiricileri “canlandırma” mekaniğinin bu tür yaratıcı kullanımını öngörmemişlerdi. Ancak bu, oyuncuların oyun sürecine karşı her zaman beklenmeyen ve oyunda farklı özelliklerin en beklenmedik yollarını bulma konusundaki yaratıcı yaklaşımlarıyla sürekli olarak şaşırttığına dair bir başka örnektir.