Baldur’s Gate 3, PC ve konsollarda 10 milyon oyuncuya ulaştı.

Baldur’s Gate 3, PC ve konsollarda 10 milyon oyuncuya ulaştı.
     

Belçikalı stüdyo Larian’ın resmi temsilcisi, Baldur’s Gate 3’ün tüm platformlarda yerel mod desteği konusundaki son duyuruya ilişkin topluluğa açıklamalarda bulundu. Stüdyonun Yayıncılık Direktörü Michael Douse, bu yenilik hakkında yakında detaylı bilgi vereceğinin sözünü veriyor ve aynı zamanda oyunun son oyuncu sayısını açıkladı. Ortaya çıktığı gibi, Baldur’s Gate 3, tam sürüm piyasaya sürüldükten yarım yıldan fazla bir süre sonra 10 milyondan fazla oyuncuya sahip.

     

     

Michael Douse’un sosyal medya hesaplarında belirttiği gibi, aktif oyuncu ve sadece oyun sahipleri tabanı şu anda inanılmaz derecede büyük. Bazı Baldur’s Gate 3 geliştiricileri, milyonlarca kişiyi aşacağını hayal edemezdi. Bir zamanlar ise, bu tuğla başlı rol yapma oyunu, 2 milyon oyuncudan, kısa bir süre içinde 10 milyondan fazla kullanıcıya ulaşmayı başardı.

     

Larian Studios’un Yayıncılık Direktörüne göre, tüm oyuncuları memnun etmek ve tüm istekleri karşılamak son derece zor. Bununla birlikte, ekip, oyuncuların geri bildirimlerini dikkate almaya devam ediyor ve bunlar temelinde yeni güncellemeler yayınlıyor. Baldur’s Gate 3 için resmi mod desteği, oyunun piyasaya sürülmesinden bu yana planlanmıştı ve Larian, bu özelliği uygulamak için hayranlarıyla birlikte tartışmak istiyor ve çoğunluğa uygun bir formatta gerçekleştirmeye çalışacak.