Baldur’s Gate 3 Yazarları, DICE Ödülleri’nde Kazanınca Partiye Alınmadı

Baldur’s Gate 3 Yazarları, DICE Ödülleri’nde Kazanınca Partiye Alınmadı


15 Şubat’ta DICE Ödülleri 2024 töreni düzenlendi ve Baldur’s Gate 3, “Yılın Oyunu” dahil olmak üzere beş kategoride zafer kazandı. Ancak RPG’nin geliştiricileri için bu başarı, etkinlik sonrasında düzenlenen partiye davet edilmemeleriyle gölgelendi.

Larian Studios’un yayıncılık bölümü başkanı Michael Douse’un söylediğine göre, organizatörler, ekip üyelerine mekanın çok kalabalık olduğunu ve onlar için yer olmadığını söyledi. Bu tavrın geliştiriciyi kızdırdığını belirtti.

“Bu çok komik. Sanırım daha fazla hissedarımıza teşekkür etmem gerekiyordu. Karaciğerim ise Interaktif Sanat ve Bilimler Akademisi’ne teşekkür etmek isterdi.” – Michael Douse, Larian’ın yayıncılık bölüm başkanı.

Parti organizatörlerinin bir galibin soğuk tavrının gerçek sebebi sadece yer sıkıntısı olmayabilir. Yılın Oyunu ödülünü aldıkları sırada Michael Douse ve üretim müdürü David Walgrave, oyun endüstrisindeki işten çıkarmalar ve hissedarların geliştirme sürecine etkisi hakkında dürüstçe konuştular.

“Biz sahnede çok konuştuk, diğerleri ise şanslı olamadı. Bu gerçekten insanlık dolu bir endüstri, ama bazen geliştiricilere değerlerini göstermekte kötü olabiliyoruz… Bu özellikle burada, bu zenginliklerin ortasında, çok açık bir şekilde görülüyor.” – Michael Douse, Larian’ın yayıncılık bölüm başkanı.

“Sadece bir oyun için bir bedel ödemenizi ve geri kalan yaşamınız boyunca bu oyunun sahibi olmanızı istiyoruz. Bizim hissedarlarımız yok, onlarla ilgili de düşünmüyoruz. Hollandaca’da ‘dürüstlük daha uzundur’ ya da buna benzer bir ifade var.” – David Walgrave, Larian’ın üretim başkanı.

Baldur’s Gate 3 geliştiricilerinin ödül kazandığı sırada yaşadığı ilk hoş olmayan olay değil. Aralık ayında, The Game Awards 2023 töreninde de RPG “Yılın Oyunu” unvanını aldı, ancak stüdyo başkanı Sven Vincke, ödül konuşması sırasında, ölen meslektaşı hakkında konuşurken derhal kapanması istendi. Bu tür kısıtlamalar, organizatörlerin ödül töreni için yeni politikasının bir sonucu oldu ve bu da daha sonra eleştirilere yol açtı.