Baldur’s Gate 3 Yöneticisi, Tanınmış CRPG’leri Hakkında Konuşmayı Bırakmanın ve Yeni Şeylere Odaklanmanın Zamanı Olduğunu Söylüyor

Baldur’s Gate 3 Yöneticisi, Tanınmış CRPG’leri Hakkında Konuşmayı Bırakmanın ve Yeni Şeylere Odaklanmanın Zamanı Olduğunu Söylüyor

Baldur’s Gate 3 yönetmeni Sven Vincke, RPG geliştirme hakkında uzun bir süre konuşmayı planlamadığını, bunun yerine geleceğe odaklanmayı tercih ettiğini söylüyor.

Vincke, bu ayın sonunda Polonya’da düzenlenecek Digital Dragons konferansında konuşma yapması gerekiyordu, ancak konuşması hakkında bir tweet’e yanıt olarak, “Baldur’s Gate 3 geliştirme hakkında konuşmadaki son konuşmalarımdan biri olacak.” dedi.

Digital Dragons web sitesine göre, Vincke’nin “Mind Flayer’ın Eğitimi” başlıklı sunumunun, “Baldur’s Gate 3’ü nasıl bir şey haline getirdiğimiz ve ruhumuzu kaybetmeden başa çıkma sürecinde ekibimizi nasıl kurduğumuz” konusuna odaklanacağı belirtiliyor. Bu oldukça gizemli bir açıklama, ancak konferansın geliştiricileri hedeflediği göz önüne alındığında, bu muhtemelen geliştirme sürecinin genel bir değerlendirmesi olacak gibi görünüyor. Ancak Vincke, bu konuda uzun süre durmak istemiyor.

“Gerçekten yeni şeylere odaklanmak istiyorum,” dedi. “Dolayısıyla, cevap alamadığınız sorularınız varsa, muhtemelen sorma zamanı geldi.”

Geçen yaz Baldur’s Gate 3’ün piyasaya sürülmesinden sonra Vincke oldukça uzun bir zafer turu yaptı. The Game Awards, BAFTA ve GDC gibi endüstrinin en büyük sahnelerinde konuşmalar yaparak, hit rol yapma oyunu ve Larian stüdyosunun endüstriye genel olarak yaptığı etki hakkında neredeyse söylenmesi gereken her şeyi söyledi gibi görünüyor. Eğer Digital Dragons, onun oyun hakkındaki açık sözlü konuşmalarından biri olacaksa, bu, yaklaşık altı aylık konuşmanın değerli bir son olmalı.

Bu “yeni şeyler” konusunda, Vincke şu anda bizi merakta bırakıyor. Geçen ay, “Geleceğe dair çok heyecanlıyım ancak biraz zaman alacak.” dedi. Ancak, bunun Baldur’s Gate 4 veya Baldur’s Gate 3’e bir ek genişleme olmayacağını biliyoruz. Larian’ın, “yapmak istediğimiz iki oyun var” diyor, ancak D&D’den kendi IP’leri lehine bir adım atıyor. Ancak yeni projeleriyle ilgili yakın zamanda herhangi bir şey duymayacağımızı düşünüyorum.