Baldur’s Gate 3’te Kaldırılan İçerik Hakkında Yeni Bilgiler

Baldur’s Gate 3’te Kaldırılan İçerik Hakkında Yeni Bilgiler

Geçtiğimiz hafta oyun geliştiriciler konferasındaki (GDC) IGN önünde konuşan Vincke, “Baldur’s Gate 3 Sırları” sunumundaki konular hakkında detaylı bilgi verdi. Sunumunda Vincke, geliştirme sürecinde çıkarılan veya değiştirilen bazı şeyler hakkında konuştu, örneğin: Astarion başlangıçta bir tiefling idi ve sonunda oyunu zamanında piyasaya sürmek için “sevdiklerini öldürmek zorunda kaldılar” diye belirtti.

Sven, vazgeçmek zorunda kaldıkları içerik hakkında daha fazla detay verdi:
— Keterik Torm bir parti üyesi olabilirdi. Oyuncu birkaç kez başarılı bir şekilde ikna kontrolü yaparsa, Keterik tarafını seçebilir ve Gortash ve Orin’e karşı mücadelede yardım etmek için üçüncü perdede yerleşebilirdi. Üçüncü perdede kendi hikaye arkası olabilirdi. Ancak ikinci perdeyi yeniden düzenlerken bu imkân kesilmek zorunda kaldı.
Keterik’in yanı sıra, birçok olası yoldaş vardı.

— Planlanan yerler arasında Kraliçe Vlaakith’in Sarayı, Astral Dünya, Baldur’s Gate serisinin başladığı yer – Candlekeep ve Cehenneme gitme olasılığı vardı.

“Bir noktada haritalar daha küçüktü ama daha çeşitliydi. Ancak bu haritaların keşfedilme hissiyatı olmaması sorunu vardı. Ve bazılarını çıkarmak zorunda kaldık. Bu şeylerin boyutları arasında ince bir denge bulmamız gerekiyordu, o kadar çok şey yazdık… Kaç tane farklı hikaye sayfamız olduğunu asla bilemezsiniz. Bazı iyi, bazı kötüydü ama çok fazlaydı.” – Sven Vincke

Bu içeriğin çoğu oyunu zamanında piyasaya sürmek için kesilmişti.