Battlefield 1, yaklaşmakta olan Rus geliştirme paketi ile kadın askerlere sahip olacak

Battlefield 1, yaklaşmakta olan Rus geliştirme paketi ile kadın askerlere sahip olacak

Electronic Arts, yeni bir Rus birimi ve oyunun ilk kadın çok oyunculu askeri olan Kadın Ölüm Taburu’nun yaklaşmakta olan Çar’ın adı aşkına genişlemesinde Battlefield 1’e geleceğini bugün Twitter’da açıkladı. 

Gerçek hayatta 1. Rus Kadın Ölüm Taburu Wikipedia tarafından da belirtildiği gibi, Şubat Devriminin ardından Rusya’nın son İmparatoru olan Çar II. Nikaras’ın devirilmesini öngören çok kadınlı Rus birliklerinden biriydi. Başlangıçta propaganda amacıyla yaratıldılar, ancak 1. Tabur 1917 yazında gerçekleşen Kerensky Saldırı sırasında harekete geçtiler.

Saldırı başladığında kadınlar tepeden tırmanırken erkekler geri çekildi; Alman topraklarına girdiler, ancak yardım güçleri ulaşamadıklarında çekilmek zorunda kaldılar. O yıl, birim Bolşevik hükümet tarafından savaştan çekildi ve sonuç olarak “kadın gönüllülere, defalarca geriye çekilmesini önlemek için kızgın olan erkek birliklerinin artan düşmanlığının bir sonucu olarak” dağılmaya başladı. İronik değil mi?

EA ayrıca, Twitter’da Battlefield 1 Premium Pass sahiplerinin, arkadaşlarıyla pasif özel çok oyunculu haritalar oynamasına olanak tanıyan Premium Friends’in bir başka test turunda olduğunu da ilan etti. Bu test süreci 10 Haziran’a kadar sürecek ve aynı zamanda EA, E3 öncesi EA Play etkinliği sırasında son geliştirmesin içeriği hakkında daha fazla bilgi ortaya koymayı planlamakta.