Battlefield 2042 için yeni güncelleme duyurusu eleştirildi ve şikayetlerle karşılandı.

Battlefield 2042 için yeni güncelleme duyurusu eleştirildi ve şikayetlerle karşılandı.

Battlefield 2042 geliştiricileri, 6. sezonu tamamlayacak olan yaklaşan yamada yapılacak değişikliklerin listesini açıkladı. Yapılan iyileştirmeler oldukça sınırlı olduğundan, oyuncuların oyun sürecinde hakim olan sıkıcılık hakkında artan eleştirileri var.

Battlefield 2042’nin kısa süreli yeniden canlanmasının ardından oyun yeniden zor zamanlar yaşıyor. Oyun geliştiricileri, “Karanlık Yaratıklar” olarak adlandırılan 6. sezonu tamamlayacak olan 28 Şubat’ta yeni bir yama olan 6.4.0’ı piyasaya süreceklerini duyurdu.

Ne yazık ki, bu yama ile yapılan sınırlı sayıdaki değişiklikler, serinin hayranlarını şok etti ve üzdü. BF’nin son bölümüne sabrı kalmayan hayranlar, yeni güncellemeye ilişkin olarak net bir fikir edinebilmek adına yaklaşan 6.4.0 güncellemesine yapılacak iyileştirmelere bir göz atalım. Planlanan değişiklikler şunlardır:

  • “Melek Yönergesi” etkinliğinin geri dönüşü;
  • BF Portal modunda sabit sunucularda iyileştirmeler;
  • Helikopterde topçu arabiriminde iyileştirmeler.

Toplamda sadece üç oldukça kısıtlı yenilik – hata düzeltmelerini saymazsak. Bu, bir hotfix değil, tam teşekküllü bir yamadır. Bunun yeterli olmadığı gibi, güncelleme ana fikri gibi görünen “Melek Yönergesi” etkinliği, 5 Mart’a kadar sürecek gibi görünen geçen yılın etkinliğinin yeniden düzenlenmesinden başka bir şey değil.

Oyunun hayranları, Battlefield 2042’nin gelişimindeki durgunluktan sosyal medyada şikayet ettiler. Oyunun geliştiricilerinin yeni içerik eklemekte, gerçekten önemli geliştirmeler yapmakta veya hatta denge değişiklikleri yapmakta çok yavaş olduklarını belirttiler.

Battlefield 2042’yi normale döndürmenin gerçekten son şansının Mart ayında başlayacak olan yedinci sezon olacağı görünüyor.