Battlefield’ın eski oyun direktörü Markus Lehto, Electronic Arts hakkında iyi bir şeyler söyleyemiyor.

Battlefield’ın eski oyun direktörü Markus Lehto, Electronic Arts hakkında iyi bir şeyler söyleyemiyor.

Маркус Лехто, Battlefield üzerinde çalışmalarını Ridgeline Studios adlı özel stüdyoda (şimdi kapalı) yürütürken Şubat ayında durdurmak zorunda kaldı ve bu duruma pek olumlu bakmadı. Bu nedenle Electronic Arts hakkında olumlu bir şey söyleyemediğini belirten X’e bir mesaj paylaştı. Halo serisinin yazarlarından biri olan aynı zamanda Anahtarlık Şef’in babası olan biri hakkında konuşuyoruz, yani oyun geliştirme dünyasında önemli bir kişilik.

EA’ya karşı mesajı kesinlikle anlamlı olsa da, durumun özünü açıklamıyor: “Uzun zamandır buraya bir şey yazmadım çünkü Electronic Arts hakkında, son işten çıkarmam ve ekip dahil olmak üzere endüstride genel olarak yaşanan kitlesel işten çıkarmalardan dolayı olumlu bir şey söyleyemem.”

Açıkça görülüyor ki, Lehito yaşananları çok ciddiye alıyor. EA Entertainment and Technology başkanı Laura Miele, Ridgeline Studios’un Lehito’nun ayrılığı nedeniyle kapatıldığını ve yaptıkları çalışmanın devamını sağlamak için Criterion’a devredildiğini ima etti.

Ne yazık ki, video oyun endüstrisi için son derece istikrarsız bir dönemde yaşıyoruz, neredeyse tüm büyük yayıncı şirketlerde yeniden yapılanma yaşanıyor ve geniş çapta işten çıkarmalar gerçekleşiyor.