Battlefield’ın Yeni Bölümü En Eriştər 2025-ci ildən əvvəl çıxmayacaq

Battlefield’ın Yeni Bölümü En Eriştər 2025-ci ildən əvvəl çıxmayacaq


Electronic Arts ve DICE stüdyosunun ünlü nişancı oyunu Battlefield, son yıllarda oldukça zor zamanlar yaşıyor. Başarısız Battlefield V’nin ardından, aynı şekilde hayal kırıklığı yaratan Battlefield 2042 de piyasaya sürüldü ve oyuncuların güvenini ancak son zamanlarda düzeltmeler ve içerik yenilikleri aracılığıyla geri kazandı. Tüm başarısızlıklara rağmen, birçok oyuncu hala serinin tamamen yeni bir oyununun çıkmasını sabırsızlıkla bekliyor, ancak bu kesinlikle yakın bir gelecekte gerçekleşmeyecek. Son Electronic Arts raporuna göre, şirket bir sonraki Battlefield oyununun çıkışına acele etmeyi planlamıyor ve nişancı oyununun geliştiricilerine daha fazla parlatma zamanı tanıyor.

Bu, Electronic Arts’ın son konferans görüşmesinden bilinen bir durumdu, burada şirket temsilcileri oyun endüstrisine yönelik gelecek planlarını paylaştı. EA’nın CFO’su Stuart Cansfield, 2025 mali yılında ve sonraki yıllarda EA’nın “yeni kult rötuşlarına” doğru hareket ettiğini ve bunların arasında Battlefield, Mass Effect ve Star Wars gibi franchise’ların bulunduğunu belirtti.

Yaklaşan Mass Effect oyununun teaser’ı 2023 yılı Kasım ayında yayınlandı ve oyunun en erken 2029 yılından önce çıkmayabileceği görünüyor. Jedi Survivor’ın üçüncü oyunu ve Respawn Entertainment’ın yeni FPS oyunu gibi yaklaşan Star Wars oyunları da birkaç yıl içinde bekleniyor.

Ancak Battlefield hayranları, belki de oyunun piyasaya sürülmesine çok daha erken bir şekilde dalmış olabilirler, ancak bu yıl içinde çıkmasını beklememek daha iyidir. Şu anda EA, Battlefield 2042 ve nişancı oyununun Mart 2024’te başlayacak 7. sezonuyla tamamen meşgul.

“Bizim ekip canlı servislerle topluluğa giderek daha ilginç deneyimler sunmak için çok çalışıyor, Battlefield 2042’nin yedinci sezonuyla ilgili son duyuru gibi, yeni haritalar, haftalık görevler ve çok daha fazlası.”
– EA Genel Müdürü Andrew Wilson.

EA şu anda Battlefield 2042’ye odaklansa da, oyun evreninin genişlemesi ve yeni oyun kavramlarının geliştirilmesi üzerinde çalışan bir ekip bulunmaktadır. Battlefield oyunları genellikle sonbaharda piyasaya sürüldüğü için başka bir Battlefield oyununu 2025 sonbaharına veya hatta 2026’ya kadar görmeyebiliriz.