Bethesda, Fallout: New Vegas’in Evrenin Kanonu Olduğunu Onayladı ve Oyuncuların Endişelenmesine Gerek Yok

Bethesda, Fallout: New Vegas’in Evrenin Kanonu Olduğunu Onayladı ve Oyuncuların Endişelenmesine Gerek Yok

Dün Amazon şirketinin Fallout dizisinin ilk sezonunun yayınlanması gerçekleşti ve oyun hayran topluluğunda tartışmalara yol açtı.

Dizinin 6. bölümünde, Şady Sands şehrinin 2277 yılında yok edildiğine dair çelişkili bir görüntü bulunmaktadır. Bu da Fallout: New Vegas olaylarından 4 yıl önce ve NCR’in Hoover Barajı’nda Caesar’ın Lejyonu ile meydana gelen İlk Savaş ile eş zamanlı olarak gerçekleştiğini ima eder. Bazı kullanıcılara göre, bu durum oyunda bahsedilen Şady Sands şehriyle çelişir, NCR’in örgütlü ve güçlü bir siyasi güç oluşturduğu oyunda şehirlerinin 4 yıl önce yok edilmesi mümkün değildir. Bununla birlikte, diğer kullanıcılar, görüntüde nükleer patlamadan sonra ne zaman gerçekleştiği konusunda net bir tarih olmadığı için olaya düşmanlık olmadığını düşünmektedirler.

Tartışmaları çözmek için Bethesda Game Studios‘un senaristi ve tasarımcısı Emil Pagliarulo, yıllardır serinin hikayesiyle ilgilenmektedir. Fallout: New Vegas’ın serinin bir parçası olduğunu ve dizinin çıkışından sonra hiçbir şeyin değişmediğini belirtti. Ayrıca, söylediğine göre, Bethesda hiçbir zaman New Vegas’ın serinin bir parçası olmaktan çıkabileceği bir seçeneği düşünmediler – oyuncuların endişelenmesine gerek yok. Ancak, dizinin yaratıcıları, gelecekte fikri işaretlerin bahsedilmesine daha dikkat etmelidirler.