Bethesda Games, Yönetim Kurulu Üyesi Robert Trump'ın Ölümüne İlişkin Açıklama Yayınladı

Bethesda Games, Yönetim Kurulu Üyesi Robert Trump'ın Ölümüne İlişkin Açıklama Yayınladı

ABD başkanı Donald Trump'ın kardeşi Robert Trump, geçtiğimiz Cumartesi günü 71 yaşında hayata gözlerini yumdu. Şu ana kadar ölüm nedeni açıklanmayan Robert Trump için Bethesda Games'in ana şirketi olan ZeniMax Media bir açıklama yayınladı. Robert, ZeniMax Media'nın yönetim kurulunda da yer alıyordu.

ZeniMax Media tarafından yapılan açıklamada, “ZeniMax Yönetim Kurulu'nun uzun süredir üyesi olan Robert Trump'ın vefatından dolayı derinden etkilendik.” deniyor. “Robert, şirketin 1999 yılında kuruluşundan bu yana ZeniMax Yönetim Kurulu'nda yer alıyordu. Bu süre zarfında, şirket için yirmi yıldan fazla bir süre rehberlik ve danışmanlık alanlarında çalıştı. Engin deneyimine ek olarak, Robert, son derece cana yakın bir kişiliğe sahipti. Onun yıllardır bizlere sunduğu yardımlar ve destekler olmadan bu kadar büyüyemezdik ve başarılar elde edemezdik. Kendisini çok özleyeceğiz. Ailesine ve arkadaşlarına başsağlığı diliyoruz.” 

Başkan Trump, New York'ta ciddi bir hastalıktan dolayı hastaneye kaldırıldıktan sonra Cuma akşamı kardeşini ziyaret etmişti. Ölüm nedeni şu an için açıklanmadı, ancak ilerleyen günlerde ortaya çıkacağı düşünülüyor. Aynı zamanda ABD'nin başkanlık seçimlerindeki rakibi Joe Biden'da bir başsağlığı dilediği bildiri yayınladı.

Robert, şirketin kurulduğu 1999 yılından beri yönetim kurulundaydı, bu nedenle Fallout serisi, Prey ve Id Software dahil olmak üzere tüm satın almalarında şirketle birlikte çalışmaktaydı.