Bethesda Launcher Kapatılıyor

Bethesda Launcher Kapatılıyor

Ubisoft'un Connect'i, Microsoft'un Windows Mağazası, EA'nın Origin'i, Activision Blizzard'ın Battle.net'i ve Epic'in Epic Games Store'u var. Pek çok yayıncının kendi vitrinleri var ama Bethesda'nınki diğerleri kadar başarılı değildi. Hatta EA de geri adım atmıştı ve oyunlarını tekrar Steam'e koymaya başlamıştı. Ancak Bethesda sadece bunu yapmıyor, mağazasını tamamen kapatıyor.

Bethesda duyuru blogunda “Nisan ayının başından itibaren oyunlarınızı ve cüzdanınızı Steam hesabınıza taşıyabileceksiniz” dedi. “Desteğiniz için teşekkür etmek istiyoruz ve tüm oyunlarınızın güvende olduğundan emin olmak istiyoruz. Steam'e geçiş, oyun kitaplığınızı ve cüzdanınızı içerecek – yani hiçbir şey kaybetmeyeceksiniz. Ancak birkaçı bazı manuel transferler gerektiriyor.” şeklinde açıklama yaptı.

Mayıs ayından itibaren Bethesda.net istemcisi artık çalışmayacak. Artık oyunları başlatıp yerel olarak oynayamayacaksınız. Steam'den geçmeniz gerekecek. Bununla birlikte, modlar ve oyun içi öğeler gibi Bethesda hizmetlerini kullanmak için hala Bethesda.net hesabınıza ihtiyacınız olacak. Ancak hesabınız artık başlatıcıya bağlı olmayacak.

Fallout 76 ve The Elder Scrolls Online gibi çevrimiçi oyunlar oynadıysanız, oyun içi para birimi veya satın aldığınız öğeler aktarılacak. Örneğin, Crown satın aldıysanız, taşındığında hesabınızda aynı miktar kalacak. Ancak Steam'e geçmek istemiyorsanız başka seçenek yok. Bunun yanı sıra oyunlarınızı, kayıtlarınızı veya ilerlemenizi PlayStation veya Xbox'a aktaramayacaksınız.

Bethesda.net'in neden kapandığı belli olmasa da tahminen kullanıcı eksikliği, Microsoft'un satın alınması veya tamamen başka bir şey olabilir. Ancak Microsoft ve Activision Blizzard anlaşması gerçekleşirse Battle.net'e ne olacağı konusunda ilginç bir soruyu gündeme getiriyor. Steam'de Diablo, Overwatch ve Call of Duty'i görebilir miyiz? Belki, ama şimdilik yapabileceğimiz tek şey beklemek.

Arkadaşınızın listesi de dahil olmak üzere her şeyi Steam'e taşımak ve dosyaları kaydetmek için birkaç ayınız var, bu yüzden her şeyi saklamak istiyorsanız, şimdiden başlamanız en iyisi olacak.