Bethesda Starfield için AMD FSR 3 ve Intel XeSS ekleyen yamasını herkese açtı

Bethesda Starfield için AMD FSR 3 ve Intel XeSS ekleyen yamasını herkese açtı

Starfield, güncellemelerle geliştirmeye devam ediyor. Güncellemeler altı haftadan az bir süre arayla yayınlanıyor. Başlangıçta, bu güncellemeler beta şubesindeki katılımcılar için yayınlanıyor ve daha sonra tüm oyuncuların bilgisayarlarına yüklenebiliyordu. 7 Şubat’ta Steam’in beta sürümünde AMD FSR 3 ve Intel XeSS desteği ile bir güncelleme yayınlandı. Bugün Bethesda Game Studios, yamayı artık tüm oyuncuların indirmesi için kullanıma sundu.

Güncelleme, en çok istenen yeni bir özelliği içeriyor: ünlü AMD FidelityFX Super Resolution 3. Bu teknoloji, ileri görüntü yeniden oluşturma yöntemleri sayesinde oyun performansını artırmayı sağlar. Başka bir deyişle, PC’deki Starfield oyuncuları, uzay keşifleri sırasında daha iyi yenileme hızının ve görüntü kalitesinin keyfini çıkarabilecekler.

Bethesda, birkaç sorunu çözmek için fırsattan yararlandı. Ekip, birçok yeri ziyaret eden oyuncuların yedeklemelerinin stabilitesini iyileştirdi. Ayrıca, gemi modifikasyonu sırasında oluşabilecek hatalar da düzeltildi. Starfield 1.9.67 güncellemesindeki diğer değişiklikler öncelikle PC oyuncuları için yapılmıştır. İşte tam liste tamirler ve yeni özellikler.

Starfield 1.9.67 Güncelleme Notları

  • AMD FidelityFXTM Super Resolution 3 (FSR3) desteği eklendi. (PC)
  • Intel Xe Super Sampling (X eSS) desteği eklendi. (PC)
  • DLSS performans modu kullanıldığında bulutların titreşmesine neden olan sorun giderildi. (PC)
  • Silah nişan alırken veya görev değiştirirken ortaya çıkabilen gözle görülür olmayan görsel hatalar düzeltildi.
  • Kayıt yüklendiğinde FormID yayını değiştirildi. Bu, birçok konumu ziyaret eden oyuncular için kayıt stabilitesini artırmalıdır.
  • Geminin modifikasyon gerektiren tüm öğelerin “Gemiyi İnşa Et” menüsündeki kargo bölmesine taşınmasını sağlayan sorun giderildi.
  • Ekran görüntüleri alınırken veri menüsünün F12 tuşuyla açılmasına neden olan değişiklik geri alındı. (PC)
  • Tam ekran modundan açık DLSS ile pencere moduna geçiş yapıldığında çözünürlük ölçeği seviyesinin 1.0’a sıfırlanmasına neden olan sorun giderildi. (PC)