Bethesda’nın Geliştiricisi, Fallout 4’ün Serinin İlk Oyunuyla Beklenmedik Bağlantısını Açıkladı

Bethesda’nın Geliştiricisi, Fallout 4’ün Serinin İlk Oyunuyla Beklenmedik Bağlantısını Açıkladı

Fallout kült oyun serisi, varlığının birkaç on yıl boyunca, çok sayıda karakter ve olayların olduğu post-apokaliptik bir dünya hakkında şaşırtıcı bir hikaye oluşturmayı başardı. Birçok hayran hala oyunun geniş fikrini anlamaya çalışıyor ve Bethesda’nın baş geliştiricilerini değiştirmesinden sonra bu inanç derinden çalkantıya uğradı. Hayranlar genellikle şirketin Fallout 3 ile oyunun kendi alternatif evrenini başlattığına ve dünyasının kült ilk bölümlerle hiçbir ilişkisinin olmadığını düşünmekten hoşlanırlar, ancak durum böyle değildir. Aslında, Fallout 4, ilk Fallout ile baş karakter aracılığıyla doğrudan ilişkilidir.

Fallout 4’ün ilk oyunla olan ilişkisi beklenmedik bir şekilde Bethesda’nın tasarım direktörü Emil Pagliarulo tarafından açıklandı. Geliştirici, oyunun baş karakteri Nate’in 1997’deki Fallout’un bir parçası olduğunu belirtti. Oyuncular karakteri tanışma videosunda görebilirlerdi. Videonun başında güç zırhı içinde iki asker gösterildiğinde, onlardan biri Nate’dir. Ancak, Pagliarulo’nun açıkladığı gibi, dördüncü bölümün kahramanı Kanadalı bir sakinin infazına katılmaz, sadece izler.

Fallout 4’ün baş karakterinin biyografisinde nükleer kıyametten önce askerlik yapmış olduğu gerçekten bilgiler bulunmaktadır. Bu nedenle, böyle bir bağlantı mevcut olabilir. Geliştirici, iki oyun arasındaki benzersiz bağlantıyı sadece dizi prömiyerinden sonra hayranları oyun hakkında tekrar tartışmaya teşvik ettiğinde açıklamaya karar verdi.