Bir bağımsız yayımcı PC Building Simulator’u yaptı.

Bir bağımsız yayımcı PC Building Simulator’u yaptı.

Romanya’dan 18 yaşındaki bir öğrenci, geçen ay bir bilgisayarı sıfırdan inşa etmeye odaklanan gelişmiş bir oyun olan PC Building Simulator’un ilk sürümünü çıkardığında oldukça fazla dikkat çekti. Biraz geliştirmeye ve ince ayara ihtiyacı olsada oyun gerçekten gelecek vaat ediyor. Yelkenli simülatörü Sailaway’in arkasında yeni kurulan ve Londra merkezli yayıncı olan The Irregular Corporation tarafından elde edildiğinden, hayata geçirilme ve geliştirilme konusunda potansiyele sahip.

PC Yapı Simülatörü günden güne bir öğrenci olan Claudiu Kiss ve sonra da bağımsız bir geliştirici tarafından tasarlandı ve hayata geçirildi. Itch.io üzerinde ücretsiz pre-alfa demo yükledi ve hızla geliştirildi. Biraz emek harcadık ve yalnızca birkaç dakika içinde sanal bir sistem kurmayı başardık, bu da açık farkla gerçek hayatta olduğundan daha az zaman aldı. Ancak, kenarlarını yaparken biraz zor olmasına rağmen en ön plana çıkan şey, bir sistemi bir araya getirmenin nispeten gerçekçilik deneyimini sunması.

Görünüşe göre yayıncı da böyle düşünüyor:

Irregular’da yapımcı olan Stuart Morton “Claudiu, oyun gelişimi için gerçek bir ustalık sergiledi ve geleneksel oyun öğeleriyle eğlenceli bir şeyler izlerken derinlemesine ve eğitici bir araç inşa etmeye gerçek anlamda odaklandı” dedi. “Gerçekten eşsiz bir şey yarattı ve oyunu oyuncular için daha cilalı ve zengin bir deneyim haline getirmeye yardımcı olmak için Claudiu ile birlikte çalışmayı dört gözle bekliyoruz.” diye de ekledi.

İşte tam olarak PC Yapı Simülatörünün ihtiyaç duyduğu şey bu. Bu şeyi ortaya çıkaran bir programcı ekibi ile, deneyimsiz inşaatçılar için gerçek şeyin içine dalmadan ayaklarını ıslatmaları eğlenceli bir yola dönüşebilir. Ana menüde alakalı olan Kariyer modunu takip ederlerse, deneyimli inşaatçılar için de bir şeyler olabilir.

Bunun nasıl geliştiğini görmek bizi heyecanlandırıyor. Bu arada alfa versiyonu buradan indirebilirsiniz.