Bir hayran, Fallout tarzında postapokaliptik bir rol yapma oyununu normal Excel’de geliştirdi.

Bir hayran, Fallout tarzında postapokaliptik bir rol yapma oyununu normal Excel’de geliştirdi.

Bir oyuncu ve oyun geliştiriciler topluluğunu şaşırtan Dynamic Pear takma adlı bir hayran. Fallout tarzında bir masaüstü rol yapma oyununu tek başına geliştirmeyi başardı, bu oyunda post-apokaliptik bir dünya, karakterler, çeşitli görevler ve düşmanlar bulunuyor. Bunun için gelişmiş bir Unreal Engine motoruna ihtiyaç duymadı, oyun Excel üzerinde doğrudan çalışıyor.

Oyun motoru olarak basit bir elektronik tablo programı seçilmesinden dolayı, projenin grafikleriyle övünemiyor. Ancak oyunda Fallout serisinden pek çok alışılmış işlev gerçekleştirilmiştir. Burada hayatta kalan bir karakteri oynamak, sağ kalan sığınakları keşfetmek ve mutantlarla savaşmak size düşecek.

Bu, İkinci Çağ’ın 145. yılıdır. Mercer’daki hayat, bombalardan önceki hayattan tamamen farklıdır. İnsanlık, belki de hiçbir zaman tam olarak iyileşmeyecek… Maceralar tekrar çağırıyor ve siz onların çağrısına cevap vermeye hazırsınız!

Hayran oyununda keşfedilebilen tam bir dünya haritası bulunmaktadır. Ana şehirlerdeki karakterlerden hem ana hem de yan görevler alabilirsiniz. Savaş için ise Fallout serisindeki ilk oyunlardan ilham alan bir aşamalı sistem kullanılmaktadır. Hayranın eserini herhangi bir güçlü PC’de çalıştırabilir ve oyunu sitemizden ücretsiz olarak indirebilirsiniz.