Bir hayran, Need for Speed: Most Wanted’in orijinalini RTX Remix ışın izleme moduyla karşılaştırdı.

Bir hayran, Need for Speed: Most Wanted’in orijinalini RTX Remix ışın izleme moduyla karşılaştırdı.


Nvidia şirketi sonunda benzersiz RTX Remix platformunu genel erişime açtı. Bu platform sayesinde hayranlar modern görsel teknolojileri kullanarak favori oyunlarının remaster sürümlerini oluşturabiliyorlar. Max Payne, Prey ve diğer oyunlarda grafikleri geliştirme çabalarını görmüştük. Şimdi mod yapımcıları efsanevi yarış oyunu Need for Speed: Most Wanted’in grafiklerini güncellemeye başladılar. Oyun için yapılan son RTX Remix sürümünü Cycu1’in karşılaştırmalı videosunda görebilirsiniz, bu video oyunun orijinal versiyonu ile modifiye edilmiş versiyonu arasındaki farkı gösteriyor.

Mod hala erken geliştirme aşamasında olsa da sonuçlar etkileyici oldu. RTX Remix’in orijinal Need for Speed: Most Wanted 2005 sürümü ile karşılaştırıldığında, geliştirilmiş aydınlatma, yansımalar ve ışın izleme ile oluşturulan gölgeler görülebiliyor. Ayrıca, RTX Remix orijinal renk düzeltmeyi de kaldırarak oyunun tamamen farklı görünmesini sağlıyor.

Maalesef, eski bir oyunun ışın izleme eklenmesi pek de sorunsuz olmadı. Mod ile birlikte görsel hatalar da ortaya çıktı. Örneğin, arabanın arkasındaki hayaletlerle ilgili sorunlar var. Ayrıca, aydınlatma duman efektlerini etkilemiyor. Ancak bu nüanslar mod yapımcısı tarafından yakın zamanda giderilecektir. Modun final sürümü, oyunculardan ek maliyetler gerektirmeyen, oldukça kaliteli bir Need for Speed: Most Wanted remaster sunabilecek.