Bir yandan kısaltmalar, diğer yandan yeni bir proje. Piranha Bytes ve Elex 3 hakkında güncel bilgiler.

Bir yandan kısaltmalar, diğer yandan yeni bir proje. Piranha Bytes ve Elex 3 hakkında güncel bilgiler.

Yakın zamanda, Piranha Bytes stüdyosu taraftarlarını endişelendiren birkaç gerçek ortaya çıktı. Gothic, Risen ve Elex’in yaratıcıları olan stüdyonun gelecekteki projeleri hakkında endişelenmeye başladılar. O zamandan beri, çeşitli bilgiler ve söylentiler ortaya çıktı. İlginç olan ise, bu bilgiler birbirine çelişiyor.

Son The Pod podcast bölümünde, 2023 sonbaharında THQ Nordic’in Piranha Bytes stüdyosunu aktif bir şekilde satmaya çalıştığı haberleri ortaya çıktı. Bu haberi destekleyen bir gerçek, aynı dönemde stüdyonun sosyal medya hesaplarını kapattığıdır (daha fazla bilgi için önceki habere bakınız). Dahası, Elex II geliştiricilerinin yarı zamanlı çalıştığı iddia edilen bir dönemden sonra işten çıkarmalar yaşandığı söyleniyor. Gothic zamanlarından beri stüdyoda çalışan ve kreatif direktör olan Björn Pankratz’ın stüdyoyu terk ettiği iddia ediliyor.

Piranha Bytes’ten çıkan yeni bir projenin (kod adıyla Currywurs) Almanya Ekonomi Bakanlığı’nın web sitesinde bugün tespit edilmesiyle nasıl bir bağlantısı var? Zor söylemek. Bu projenin, yükleme ekranları olmadan açık dünya bir role-playing oyunu olması, özgürlük sunması, yenilikçi oynanışı, sınırsız keşfi, karmaşık yakın ve uzak dövüş sistemini ve karakter gelişimine çeşitli seçenekler sunması bekleniyor.

Projenin finansmanının 3.168.513 euro olması planlanıyor – ki bu rakam, Elex III’e gayri resmi olarak WIKI6 adı verilen ve hızla Elex III olarak adlandırılan çalışmaya ayrılan bütçeyle aynı. Currywurst için belirlenen süre: 15 Mart 2023’ten 15 Ocak 2026’ya kadar.

Bu açıklama teorik olarak hem üçüncü Elex’e hem de Piranha Bytes stüdyosunun potansiyel olarak geliştirebileceği yeni evrene uygun. Muhtemelen Elex II’nin düşük satışları nedeniyle tahmin edilen Elex III projesi iptal edildi ve geliştiriciler başka bir projeye geçtiler. Ancak daha spesifik bilgilerin gelmesi gerekiyor.