Bir yıl sonra Dead Space’in remakesi, hayranların Dead Space 4’e ihtiyaç duyduğunu kanıtlayan bir işaret oldu.

Bir yıl sonra Dead Space’in remakesi, hayranların Dead Space 4’e ihtiyaç duyduğunu kanıtlayan bir işaret oldu.

Dead Space’in yeniden yapımı bir yıl önce, 27 Ocak 2023’te piyasaya çıktı. Başarısı, 2023’ün en dikkat çeken olaylarından biri oldu ve Electronic Arts yayıncısını, korku bilim kurgu serisinin yeni yeniden yapımına olan hayran ilgisini değerlendirmek amacıyla anket göndermeye teşvik etti. EA Motive liderliğinde Dead Space 2’nin yeniden yapımı çekici bir perspektif olmasına rağmen, Motive’e serinin kontrolünü devretmek ve yetenekli stüdyonun Dead Space 3’ün devamını geliştirmesine izin verme fikri daha da heyecan verici.

Motive, Star Wars Squadrons ve Star Wars Battlefront 2’de olduğu gibi mükemmel görsel ve ses tasarımı oluşturma yeteneğiyle Star Wars hayranlarını şaşırttıktan sonra, Dead Space’in yeniden yapımına yönelik çalışmaları, 2023 yılında piyasaya sürülen tüm oyunlar arasında en etkileyici sunumlardan biri olarak kabul ediliyor. Özellikle Dead Space’in ses tasarımı benzersizdir ve bu da oyunu neredeyse kulaklıkla oynamak zorunlu hale getirir. Hatta Unreal Engine 5 kullanılarak geliştirilen ve görsel doğruluğun, aydınlatmanın ve dokuların sınırlarını genişleten oyunların sayısı arttıkça, Dead Space’in aydınlatması ve dokuları da hayatta kalma korku türünde dikkat çekici nitelikler taşımaya devam etmektedir.

Motive’nin etkileyici korku oyunları oluşturma kabiliyetine sahip olduğunu kanıtladığı için onları sadece başka bir yeniden yapım ile sınırlamak utanç verici olurdu. Dead Space’in yeniden yapımı harika olsa da, orijinal materyale son derece sadık olduğunu inkar edemezsiniz, bu da onun, orijinali çok iyi bilen oyuncular üzerindeki etkisini biraz hafifletir. EA Motive’nin atmosferik aydınlatma ve ses tasarımındaki yeteneğini nasıl kullandığını, Dead Space evreninde tamamen yeni bir deneyim yaratmayı ve sonunda serideki en korkutucu oyun olmayı potansiyel olarak taşıdığını görmek, Motive’nin Dead Space 4’ü oluşturmak için deneyimini kullanabileceği anlamına gelir.

Dead Space 2’nin yeniden yapımını oluşturma görevini Motive’e vermek yerine, Dead Space’in yeniden yapımı için deneyimlerini kullanarak Dead Space 4’ü oluşturabilir ve Resident Evil 7’nin yaptığı gibi seriyi yeniden başlatabilirler. 2023, Korku Hayatta Kalma türündeki en büyük oyunların yeniden yapımı olarak oyunculara sadece bir değil, iki harika yeniden yapım hediye etti. Bir yılın ardından Dead Space’in çıkışından açıktır ki bu tam teşekküllü bir seriye başlangıç olmalıdır.