Birleşik Arap Emirlikleri Mars Kentini İnceleyin

Birleşik Arap Emirlikleri Mars Kentini İnceleyin

Birleşik Arap Emirlikleri Mars Şehri

Birleşik Arap Emirlikleri Mars Şehri

İnsanların Mars’a gitmesi an meselesi gibi görünüyor. En büyük sorulardan biri; oraya vardığımızda, nasıl yaşayacağız? 

Birleşik Arap Emirlikleri, Mars koşullarını gerçekçi olarak dünyada simüle etmek için şehir kurarak bu sorunun cevabını arıyor. 

Bu hafta BAE Hükümeti Yıllık Toplantılarında şehir için ayrılan bütçe 500 milyon AED (yaklaşık 136 milyon ABD doları) olarak ilan edildi. Mars Bilimsel Kenti olarak adlandırılacak ve 2117’ye kadar Kızıl Gezegen üzerinde bir insan kolonisi kurmak için uzun zamandır çalışan Muhammed Bin Rashid Uzay Merkezi Emirates Mars Misyonunun bir parçası olacak. 

Şehir, Alcatraz Adası’nın iki katı büyüklüğünde bir alan olan 177.000 metrekare (1.9 milyon metrekare) alana yayılıyor. Birleşmiş Emirlikler Başbakanı Şeyh Muhammed bin Rashid, bunu “bir olağanüstü ulusal proje” olarak nitelendirdi. 

Mars 2117 Projesi

Mars 2117 Projesi

Danimarkalı mimar Bjarke Ingels tarafından Emirates bilim adamları ve mühendisleri ile birlikte tasarlanan bu proje, bir dizi fütüristik kubbeden oluşacak. Dubai Media Office; Emirates’in çöl kumundan 3D basılı duvarlar olarak insanlığın en büyük alan kazanımlarına sahip bir müzenin yanı sıra yiyecek, enerji ve su nasıl idare edileceğini anlamaya çalışmak için laboratuvarlar olacağını söyledi. 

Şehrin neler yapabileceğine dair birkaç sınırlama var. Oksijen üretilmesine gerek olmayacak ve vatandaşlar, gezegeni zararlı UV radyoaktifliğinden korumak için manyetik alanı olmayan Mars’ın radyasyon koşullarına maruz kalmayacaklar.

Mars 2117 Misyonu

Mars 2117 Misyonu

Mars’ın yüzey ağırlığı da Dünya’daki yüzey yer çekiminin sadece yüzde 38’idir ve ortalama sıcaklıkları Dünya üzerindeki sıcaklıklardan çok daha düşüktür. Laboratuarlar; Mars’ın çevresini, ısı ve radyasyon yalıtımı ile simüle etmeye çalışacaklar. Plan, uzun vadede düşmanca bir gezegende yaşamaya yönelik stratejiler geliştirmek için bir yıl boyunca şehirde yaşayan bir ekibi de içeriyor.

Şeyh Muhammed, bu yılın Şubat ayında Mars 2117 misyonunu ilan ederken, “Mars 2117 Projesi, ilk hedefimiz eğitim sistemimizi geliştirmek için oğullarımızın çeşitli sektörlerdeki bilimsel araştırmalara liderlik edebileceği uzun vadeli bir projedir” dedi. 

“İnsan hırslarının sınırları yoktur ve şu anki yüzyıldaki bilimsel gelişmelere kim bakarsa, insan yeteneklerinin en önemli insanlık hayalini gerçekleştirebileceğine inanır.”

Mars’ta bir geleceğin daha geniş çaplı simülasyonları iyi bir şey olabilir gibi gözüküyor. Emirates Mars Misyonu hakkında daha fazla bilgiyi videoda bulabilirsiniz. 

Kaynak: 1