Bitcoin Hakkında Maliye Bakanı Naci Ağbal Açıklamalarda Bulundu

Bitcoin Hakkında Maliye Bakanı Naci Ağbal Açıklamalarda Bulundu

Maliye Bakanı Bitcoin Hakkında Konuştu

Maliye Bakanı Bitcoin Hakkında Konuştu

Çin hükümeti başta olmak üzere, Filandiya, Rusya ve ABD gibi pek çok ülkede gündem konusu olan Bitcoin Türkiye‘nin de dikkatini çekti. Son zamanlarda çok fazla konuşulan kripto para birimleri veya sanal paralar hakkında Maliye Bakanı Naci Ağbal da bazı açıklamalarda bulundu.

Paranın bütünüyle sanal hale gelip sahibinin ortadan kalkacağı böyle yeni ödeme sistemlerin teknolojinin gelişimiyle giderek geliştiğini belirten Naci Ağbal şu açıklamayı yaptı: 

“Uluslararası finans sistemini orta ve uzun vadede derinden etkileyecek gelişme. Şu anda başlangıç aşamalarında ama bu alanın mutlaka kontrol altına alınması, kural ve kaidelere bağlanması lazım. Bu konuda da uluslararası finans sisteminde birtakım gelişmeler mutlaka olacaktır. Türkiye de her zaman olduğu gibi bu gelişmelerin içinde yer alacak.” 

Ağbal ayrıca döviz kurlarıyla ilgili de konuştu. Doların zaman zaman inip çıkacağını belirterek bunun doların kendi ekonomik koşullarından kaynaklandığını söyledi. Şimdilik doların bekledikleri gibi seyrettiğini söyleyen Ağbal, kendilerini ekonomist sanan kişilere de şunu söyledi:

“Millet doların seviyesine bakacağına, otursun işine gücüne baksın. Millet oturmuş kalkmış ‘Üç ay sonra, altı ay sonra dolar kuru ne olacak…’ Sanki falcılar. Bunu yaparak ‘ekonomistim’ diyenlere de şaşırıyorum.”