Bitcoin Yeniden 8000 Dolar Üzerinde

Bitcoin Yeniden 8000 Dolar Üzerinde

Bitcoinin Yükselişi

Bitcoinin Yükselişi

6 Şubat Salı günü çok aylık en düşük 6.094 dolarlık seviyeye geriledikten sonra Bitcoin 7 Şubat Çarşamba günü büyük ölçüde geri dönüş yaparak 8.000 doları aştı ve ilk 100 altcoini kendine çekti.

CoinMarketCap‘e göre, Bitcoin fiyatı, 24 saatlik zaman diliminde yaklaşık yüzde 24 artarak 8.280 dolara işlem gördü.

Altcoinler de sağlam büyüme gösteriyor ve ilk 100 coinin tamamı yeşil renkte, son 24 saat içinde yüzde 97 oranında değer kazanıyor. İlk 10 coinde, NEO ve NEM sırasıyla yüzde 55 ve yüzde 46 artarken, Bitcoin Cash (BCH) ve Ethereum (ETH), yüzde 33 yükseldi.

Salı günü 276.8 milyar dolardan düşük olan tüm kripto para birimlerinin toplam pazar payı 100 milyar doların üzerine çıkarak 388 milyar dolar oldu.

Piyasanın genel hareketine ek olarak, rebound kripto para birimi ve blockchain dün 6 Şubat tarihinde Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ve Emtia Vadeli İşlem Komisyonu (CFTC) tarafından yapılan duruşmanın sonucuna atfediliyor olabilir. Duruşma sırasında CFTC Başkanı J. Christopher Giancarlo, Bitcoin’in ardındaki teknoloji ile ilgili olarak Blockchain veya Dağıtılmış Defter Teknoloji (DLT) konusunda iyimser olduklarını belirtti: “Bitcoin yoksa, DLT olmayacaktı.” dedi.

Cointelegraph muhabiri Joseph Young, kripto pazarının dünkü ABD’deki kripto para birimi duruşmasına verdiği olumlu yanıtla ilgili olarak, 7 Şubat sabahı şu tweeti attı:

Dün 6 Şubat’ta, Litecoin kurucusu Charlie Lee, kripto piyasalarının genel oynaklığını ve uzun vadede yükseliş eğilimini tweetlemişti:

CNBC Cryptotrader’ın sunucusu Ran Neuner da bu yükseliş için tweet attı:

Kaynak: 1