Bitcoin’e Davos’ta Daha Fazla Düzenleme Çağrısı Yapılıyor

Bitcoin’e Davos’ta Daha Fazla Düzenleme Çağrısı Yapılıyor

Bitcoin’in Düzenlenmesi

Bitcoin'in Düzenlenmesi

Başbakan Theresa May, Bloomberg’e yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Özellikle de suçluların kullanış biçimleri nedeniyle bunlara ciddiyetle bakmalıyız. Bu giderek gelişen bir şey… Bence bu bakmamız gerekiyor.” dedi

Minimum ücretlerle herhangi bir değerde ödeme yapmak için kullanılan dijital para birimi, bilgisayarları işlemlerle sıkıştıran ve bitcoinler ile ödüllendirilen “madenciler” tarafından işletilmekte olan merkezi olmayan bir defter blok zincirinde çalışmaktadır. Değeri 2018 başlangıcından bu yana biraz düşmüş olmasına rağmen geçtiğimiz yıla kıyasla meteorik bir değer artışı elde etti.

Exchequer Şansölyesi Philip Hammond, “Bence Bitcoin konusunda temkinli davranmalıyız ve muhtemelen, seçkin Bitcoin miktarı global ekonomide sistematik olarak önemli hale gelmeden önce bu çevreyi düzenlemenin yoluna bakmamız gerekiyor. Henüz o noktaya gelmedi, ancak yakında oraya ulaşabilir.” diye ekledi.

Bay Hammond, İngiltere Merkez Bankası’nın “çok ilginç, yeni bir gelişme” olarak nitelendirdiği Bitcoin’in yükselişine merkez bankalarının tepki göstermiş olduğunu belirtti.

Telegraph, geçen yılın Aralık ayında İngiltere Merkez Bankası’nın kendi Bitcoin tarzı dijital para birimini yeşil ışık yaktığını ve sterlin ile bağlantılı bir kripto para biriminin olası girişini araştırmak için bir araştırma birimi kurduğunu açıkladı.

Şansölye, bu kripto para birimlerinin düzenlenmesinde “altta yatan teknolojinin potansiyelini, daha geniş ve daha önemli bir uygulamaya sahip olan blok zincir teknolojisini yanlışlıkla kısıtlamamamız gerçekten çok önemli” dedi.

Bay Hammond, G20 ülkesi grubu Kasım ayında Arjantin’de toplandığında Bitcoin’in tartışılabileceğini söyledi.

ABD Finans Sekreteri Steven Mnuchin “küresel finansın yeniden yapılanması” konulu bir panelde şunları söyledi: “Kripto para birimlerine, birincil olarak dijital para birimleri mi yoksa bitcoin mi yoksa başka şeyler mi olduğuna odaklandım, bunların yasadışı faaliyetler için kullanılmadığından emin olmak istiyoruz.”

Bay Mnuchin; ABD dünyanın geri kalanının, Bitcoin cüzdan sahiplerine bankalarla aynı standartlara ve aynı düzenlemelere sahip olmasını istiyor, dedi.

“Fintech’i ve yeniliği teşvik ediyoruz ancak tüm finansal piyasalarımızın güvenli olduğundan emin olmak istiyoruz.” dedi.

IMF genel müdürü Christine Lagarde, dün Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’dan Uluslararası Para Fonu’nun kripto para birimleri ve gölge bankacılığı konularında yaptıkları soruşturmaları denetlemesi için yaptığı çağrılara cevaben; “kripto para birimlerinin gelişimi ve bunun potansiyel faydaları ile ilgili riskleri izleme ve gözlemleme ve analiz etme” şeklinde belirterek daha önce başlamış olduklarını söyledi.

Kripto para birimi işlemlerinde şeffaflığın eksikliğinin “sadece kabul edilemez” olduğunu belirterek “para aklama ve terörizmin ve her türlü karanlık esnafın finansmanını gizler ve korur” dedi.

Kaynak: 1