Black Mesa Hileleri

Black Mesa Hileleri

Bu yazımız da geliştirme süreci 8 yıl süren ve 2012 yılında piyasaya sürülen Black Mesa'nın hilelerini paylaşacağız. Piyasaya ilk sürüldüğü zamanlar da birçok oyuncu tarafından eleştirilere maruz kalan Black Mesa, daha sonraları Valve tarafından yayınlanan güncelleme ve genişletme paketleriyle kusursuz bir oyun haline geldi. 

Bizler de bugün birçok oyuncu tarafından severek oynanmaya devam eden Black Mesa'nın hilelerini sizlerle paylaşmak istedik. 

Black Mesa Hileleri

Seçenekler menüsüne gidip geliştirici konsolu seçeneğini kontrol edin, adrından '~' (tilde) tuşuna basın ve hile moduna erimek için geliştirme konsoluna SV_Cheats 1 yazın. Daha sonra aşağıda verebileceğinmiz kodları girebilirsiniz.

Kodlar

god – Tanrı modu

sv_gravity – Yerçekimini ayarlar

notarget – Rakiplerin sizi görmesi engellenir

noclip – uçabilirsiniz

impulse 101 – Her silahı elde edebilirsiniz 

 

NPC'leri ve NPC silahlarını da üretebilirsiniz. Hile konsoluna npc_greate yazın, ardından bir boşluk bırakın ve daha sonra oluşturmak istediğiniz NPC türünü girin. Mevcut seçeneklerle ilgili kodları aşağıda belirtilmiştir.

Kodlar

npc_human_scientist – İnsan bilim adamı

npc_sniper – Keskin nişancı

npc_sentry_ground – Kara nöbetçisi

noc_houndeye – Houndeye

npc_lav – Lav

npc_osprey – Osprey

npc_alien_grunt – Uzaylı

npc_human_medic – İnsan doktoru

npc_human_commander – İnsan komutan

 

Ayrıca geliştirme konsoluna npc_create_equipment'ın ardından bir boşluk bırakarak istediğiniz silah türünü girebilirsiniz. Kullanabileceğiniz kodlar ve ilgili açıklamalar aşağıda belirtilmiştir.

Kodlar

weapon_mp5 – MP5

weapon_9mm – 9mm

weapon_shotgun – Av tüfeği

weapon_crossbow – Yay

weapon_grenade – El bombası

weapon_crowbar – Levye