Blizzard, Warcraft için yeni filmler yapmaya karşı değil

Blizzard, Warcraft için yeni filmler yapmaya karşı değil

Bugün IGN yayınında, Blizzard şirketinden John Haight ile yapılan bir röportaj gerçekleşti. John Haight, 2021 yılından beri Warcraft franchise’ının başına geçen oyun endüstrisi veteranıdır.

Haight’a şirketin Warcraft için yeni filmler planı olup olmadığı soruldu ve Blizzard’ın yeni Warcraft filmleri çıkarmak konusunda hiç de karşı olmadığı ortaya çıktı. Haight’a göre, 2016 yapımı filmi beğendi ve Warcraft için başka filmlerin de yapılmasını istiyorlar – şirket yeni tekliflere açık.

Haight’a göre, Blizzard’ın kınoproduksiyonuna girmemesi gerektiği konusundaki temel sıkıntı, şirketin ve kendi kendisinin bu alanda uzman olmamasıdır – herkes kendi işiyle uğraşmalıdır.

“Oyunlar yapıyoruz ve oyunların daima temelimiz olacağını düşünüyorum. “Artık bir yönetmen olacağım” tuzağına düşmek istemem. Warcraft filmini gerçekten iyi yapan insanların filmleri yapmasına izin vermek gerekiyor. Başka alandaki yetenekleri, Warcraft’a olan sevgi ve tutkuyu paylaşan insanları bulmamız gerekiyor. Ne yazık ki, çoğu zaman, yönetmenler bir entelektüel mülkten filmini uyarlamayı, sinema sektörüne giriş hakkı olarak görüyorlar. Daha iyi yapılabilirdi pek çok film. Sadece filmler çeken birinden, Warcraft gibi bir oyun yaratmasına izin vermezdim, değil mi? Dolayısıyla, uygun bir ortaklığı aramak doğru bir yaklaşım olacaktır.

Tabii ki, önerilere açığım, özellikle evreni gerçekten anlayan ve Warcraft’ı ekranda nasıl yansıtacaklarına dair harika bir fikri olan insanlardan. Uygun oyun türlerinde uzmanlaşmış doğru partneri bulsaydık, bu bizim için mükemmel olurdu.” – dedi Haight

Sonuç olarak, şirket yeni bir Warcraft filmi çekmekten hoşlanıyor gibi görünüyor, ancak film yapımı için uygun kişileri bulma süreci zaman alabilir.