Blok Zinciri Üretimi için Tasarlanan İlk Akıllı Telefona Hazır Olun

Blok Zinciri Üretimi için Tasarlanan İlk Akıllı Telefona Hazır Olun

Finney Akıllı Telefon

Finney Akıllı Telefon

Şu gülünç fiyatlı Android telefonunun arkasındaki şirket olan Sirin Labs, şimdi dünyayla paylaşacak başka bir akıllı telefona sahip. 14.000 dolar öncüsünün aksine, bunun sadece 999 dolara mal olması bekleniyor. 

Bilim adamı Hal Finney‘in adını alan, dünyanın ilk hızlı trafik işlemini alan Finney akıllı telefonu bağımsız, ücretsiz bir blok şebeke üzerine kurulmuş açık kaynaklı, ultra güvenli bir telefon. 256GB dahili bellek, 16 megapiksel kameralı ve güçlü bir güvenlik önlemleri setiyle gelmesi bekleniyor ve IOTA’nın Karıştırma teknolojisi ile güçlendirilecek.

Blok Zinciri Üretimi için Finney

Blok Zinciri Üretimi için Finney

Sirin Labs kurucusu ve CEO’su Moshe Hogeg, Business Insider’a verdiği demeçte, bir all-in-one PC içerecek olan Finney cihazları serisinin, veri, pil gücü ve işlem gücünün kablosuz olarak paylaşma kapasitesine sahip olacağını söyledi. Bununla birlikte zaman zaman bir kablo gerekli olacak. 

“Finney ailesi cihazlar, ultra-güvenli blockchain-enabled bir ortamı, Android OS‘nin işlevselliği ve temelleri ile birleştirerek, blok zinciri üretiminin ihtiyaçları için özel olarak tasarlanacak türünün ilk örneği olacak” diye belirtti. 

Sirin Labs Finney

Sirin Labs Finney

Finney’in niş (niche) market için tasarlandığı açık. Sirin Labs CMO Nimrod May, Digital Trends’e bunu bildiklerini söyledi: “Bu, henüz benimsenmemiş bir topluluktur. Ama arkalarında geniş bir pazar fırsatı olduğuna inanıyoruz.” 

Bu cihazların gelişimini finanse etmek için para toplamak amacıyla, Sirin Labs, bu Ekim ayında bir crowdsale etkinliği başlatmayı planlıyor. Yapıldıktan sonra, bu cihaz, bazı uzmanların neredeyse kaçınılmaz olduğuna inanılan blok zinciri ve kripto para birimlerinin nihai kitlesel kabulünü kolaylaştırmaya yardımcı olma potansiyeline sahiptir. 

Kaynak: 1
Kaynak: 2
Kaynak: 3