Bloober Team Başkanı, Silent Hill 2’nin yeniden yapım fragmanının “oyunun ruhunu yansıtmadığını” kabul ediyor.

Bloober Team Başkanı, Silent Hill 2’nin yeniden yapım fragmanının “oyunun ruhunu yansıtmadığını” kabul ediyor.

Son State of Play etkinliğinde, Silent Hill 2 yeniden yapımının yeni oynanış unsurları eklenmiş bir fragmanı gösterildi. Büyük ilgi gördü: ana fragman YouTube’da 900.000’den fazla izlenme elde etti. Bununla birlikte, genel algıda olumlu bir tepki alamadı ve en büyük eleştiri kalitesinin, AAA oyunlarından ziyade indie oyunlarına daha çok benzemesi oldu.

Bloober Team’in başkanı Piotr Babieno’ya ait bir röportaj inwestorzy.tv kanalında yayınlandı. Geliştirici, oyuncuların yaptığı yorumlara değindi.

Piotr Babieno, stüdyonun fragmanda yer almadığını ve ürün pazarlamasının yayıncı Konami tarafından yapıldığını doğruladı. Ona göre, sunulan unsurlar oyunun ruhunu yansıtmıyor ve belki de hayranlardan farklı bir hedef kitlesine yönelik olarak hazırlandı. Bu gözlem doğru olabilir çünkü videonun bazı yorumlarında Resident Evil’in güncellenmiş sürümleriyle benzerliklerden bahsedilmektedir.

Bloober Team, orijinal vizyonu mümkün olduğunca iyi yeniden oluşturma hedefi koydu ve geliştiricilerin bunu başardığından emin. Babieno, gerçek oynanışı gören herkesin harika olduğunu söyledi ve oyuncuların da bunu gördüğünde fikirlerini değiştireceğine inanıyor.

Unreal Engine 5 motoru üzerinde geliştirilen bir ürünün grafik kalitesine yönelik suçlamalara cevap olarak, bazı hayranlar gösterilenin daha çok önceki sürümlere benzediğini iddia etti. Babieno, gösterilen oyun kısmının hangi sürümden kesildiğini söyleyemedi ve bunun eski sürümlerden olabileceğini ima etti – çünkü bugün oyunun daha iyi görünmesi gerekiyor. Ancak geliştiricilerin UE5’in tüm imkanlarını kullandığını ve oyunun “en iyi oyunlardan biri gibi görüneceğini” garanti etti.

Silent Hill 2 yeniden yapımı PC ve PlayStation 5 için piyasaya sürülmeye hazırlanıyor ve çıkış tarihi henüz duyurulmadı. Ancak yapımcı, oyunun “son aşamada” olduğunu belirtti.