Bloober Team, Yeni Kurgu Üzerine Oyun Geliştirme Konusunda Take-Two İle Çalışıyor

Bloober Team, Yeni Kurgu Üzerine Oyun Geliştirme Konusunda Take-Two İle Çalışıyor

Bloober tarafından geliştirilen iki duyurulmamış proje var: “Project C”, Take-Two Interactive ile ortaklık içinde geliştirilen tamamen yeni bir IP ve 2025 yılında Skybound Entertainment IP’si üzerine kurulu olan “Project R”.

Şu anda Bloober detayları gizli tutuyor, ancak son yıllık raporu, Silent Hill 2’nin yeniden yapımının geliştirilmesi konusundaki stüdyo planlarının sadece bir kısmını açıklıyor.

“Private Division (Take-Two Interactive) ile birlikte üzerinde çalıştığımız Project C şu anda oldukça ileri bir aşamada ve mevcut ilerlemeden çok memnunuz. Bu, Bloober Team’in uzun vadeli stratejisini gerçekleştirmek için atılacak bir sonraki büyük adım olacak. Ayrıca, bu Bloober Team’e ait ilk orijinal proje olacak ve yeni stratejinin bir parçası olarak sunulacak.”

Rapor ayrıca, oyunun bu yılın ilerleyen zamanlarında duyurulacağını doğruluyor ve ekibin “bu benzersiz oyun üzerindeki çalışmalarının etkisini göstermek için sabırsızlandığı” belirtiliyor.

Project R ile ilgili olarak, prömiyerin 2025 yılında yapılması bekleniyor, ancak bu tarihin projenin duyuruya mı yoksa tam sürümün yayınlanmasına mı işaret ettiği belirsizdir.

“20 Aralık 2023 tarihinde şirket, Skybound Game Studios ile lisans ve yayıncılık anlaşması yapmış olup, Skybound’a ait olan fikri mülkiyet üzerinde oyun oluşturmak için lisans verilmesini öngören bir anlaşma yapılmış ve bu, Project R kod adı altında yeni bir projenin üretiminde kullanılacak,” Bloober hissedarlarına bildirdi.

Aynı yıllık raporda, Bloober ekibi Silent Hill 2’nin yeniden yapımından “çok emin” ve “heyecanlı” olduklarını belirtti.