Bob Iger, Disney filmlerinde ilerici politikadan vazgeçeceğine söz verdi.

Bob Iger, Disney filmlerinde ilerici politikadan vazgeçeceğine söz verdi.

Disney hissedarlarının toplantısında, Bob Iger stüdyonun yeni yönelimini bir kez daha duyurdu ve artık öncelikle kalite standartlarını korumaya çalışacaklarını belirtti. Sonra filmlerinin politik gündemine düşünecekler. İkincisi, ona göre ilkine zarar vermemelidir. “Kaptan Marvel 2”, “Sır Dilek” ve “Denizkızı” filmlerinin başarısızlığıyla bu açıklamalar ilişkilendiriliyor. Şirketin akış servisi abonelerini kaybediyor ve hissedarlar bundan hoşlanmıyor.

İşimiz eğlendirmek. Her zaman dünyada iyilik yapma sorumluluğumuz olduğunu düşündüm. Ancak, işimizin herhangi bir politik gündemi ilerletmek olmadığını biliyoruz. Bu yüzden, bu işte olduğum sürece, dürüstlük ve saygı duygusuyla hareket etmeye devam edeceğim. Ve her zaman içgüdülerimize güveneceğiz,” diye konuştu Disney CEO’su.

Bob Iger’ın yorumları, Disney’nin kendi projelerinde ilerici politikadan uzak durması gerektiğini talep eden farklı hissedarların önerileri sonrasında yapıldı. Sonuncusundan etkilenen “Acolyte” adlı yeni “Star Wars” evrenindeki dizi izleyicileri tarafından saldırıya uğradı ve YouTube’daki fragmanın altında beğenilerden daha fazla dislike alarak tepki gördü.