Borderlands 3’ün PS5 ve Xbox Series X Çıkış Tarihi Onaylandı

Borderlands 3’ün PS5 ve Xbox Series X Çıkış Tarihi Onaylandı

Bir ay önce Gearbox Software, Borderlands 3'ün yeni nesil konsollara çıkacağını ve yeni sürümlerin oyunu PS4 veya Xbox One üzerinden satın alan kişilere ücretsiz olarak sunulacağını duyurdu. Şimdi bunun ne zaman olacağını öğrendik.

Görünüşe göre, Borderlands 3'ün yeni nesil sürümü PlayStation 5 ve Xbox Series X / S için uzun süre beklemek zorunda kalmayacağız. Oyunun çıkış tarihi, platformun bölgeye göre ne zaman piyasaya çıkacağına bağlı olarak değişiklik gösterecek.

Borderlands 3'ün yeni nesil konsollar için çıkış tarihleri:

  • 10 Kasım 2020: Xbox Series X / S (dünya çapında)
  • 12 Kasım 2020: PlayStation 5 (ABD, Kanada, Meksika, Avustralya, Yeni Zelanda, Japonya ve Güney Kore)
  • 19 Kasım 2020: PlayStation 5 (dünyanın geri kalanı)

Xbox Series X ve PS5 sürümleri 4K ve 60 FPS sunacak. Tüm yeni nesil konsol sürümleri, dört oyuncuya kadar bölünmüş ekranda kooperatif modunda oynama seçeneği sunacak.

Yeni nesil yükseltme ücretsiz olacak, ancak belirli bir konsol ailesiyle sınırlı olacak. Böylece, Xbox One'daki oyunun sahipleri Xbox Series X / S sürümünü, PS4 sürümü olanlar ise PS5'te ücretsiz bir sürüm alacak. Kaydedilen oyun verileri ve satın alınan DLC'ler otomatik olarak yeni platforma aktarılacak. Çapraz oyun da planlanıyor, ancak önümüzdeki yıla kadar bekleyeceğiz.

Borderlands 3, 13 Eylül 2019'da PC, Xbox One ve PlayStation 4'te piyasaya sürüldü. Oyun şimdiye kadar dört büyük DLC aldı ve bunlardan en sonuncusu Psycho Krieg ve Fantastic Fustercluck, geçen ay yayınlandı.