Britanya Hükümeti, The Crew hayranlarının öfkesine yanıt verdi.

Britanya Hükümeti, The Crew hayranlarının öfkesine yanıt verdi.
    

Bu bahar Ubisoft, yarış arcade oyunu The Crew’un tam desteğini sonlandırdı. Birçok oyuncu için bu büyük bir kayıp olmasa da, bundan daha önemli bir konu, tek oyunculu oyun imkanının kaybolmasıydı. The Crew artık ana menüye bile giriş yapmak imkansız hale geldi ve kullanıcılar, oyuncuların aslında satın aldıkları oyunun ellerinden alındığına inanıyor. Bu son derece rahatsız edici bir durum ve ağ bileşenleri olan tüm oyunlar için endişe kaynağı oldu. Bu durum, resmi İngiliz hükümet yetkililerinin dikkatini çekti.

    

Kızgın The Crew hayranları ve sıradan oyuncular, geçen ay İngiltere hükümet web sitesinde bir dilekçe oluşturdular. Oyuncular, yayıncıların dijital içeriklerini almalarını yasaklayacak mekanizmaları veya yasaları geliştirmelerini yetkililerden istedi. Kullanıcılar, ağ altyapısına yapılan yatırımları anlıyorlar, ancak satın aldıkları ürünlerin kütüphanelerinde kalacağına ve The Crew’da olduğu gibi ellerinden alınmayacağına veya kasıtlı olarak bozulmayacağına dair güvence istiyorlar.

İngiltere hükümeti bu dilekçeye oldukça hızlı bir şekilde yanıt verdi. Yetkililer, ülkenin mevcut yasalarında ve uluslararası kurallarda, yayıncıların projelerini sürekli desteklemelerini zorunlu kılacak bir yasa olmadığını hatırlattı. Bununla birlikte, herhangi bir benzer olay, “2015 Tüketici Hakları Yasası (CRA) ve 2008 Fahiş Ticaretten Koruma Kuralları (CPRs)” ihlali olarak değerlendirilebilir.

Video oyun satıcıları, geçerli tüketici yasalarına uymalıdır!

— hükümetin resmi bildirisiyle belirtilmiştir.

Yani, uzun süre sonra kullanılamaz hale gelen bir ürün, genellikle, ürünün nasıl tanıtıldığına ters düşmediği sürece bir ihlal olarak değerlendirilir. Şu anda hiçbir oyun açıkça “sınırsız erişilebilir kalacak bir şey” olarak pazarlanmıyor. Bu nedenle, birçok yayıncı kendilerini açıkça korumuştur. Ancak bu dilekçe, İngiltere hükümetini bu konuyu daha net bir şekilde düzenleyen ve oyuncuları koruyan ayrı bir yasa geliştirmeye zorlayabilir. Dilekçenin işleme alınması için 16 Ekim’e kadar 100 bin imza toplanması gerekmektedir.