Bulut Tabanlı Oyun Sistemi Sektörüne NVIDIA’da Katıldı. GeForce Now Kullanıma Açıldı!

Bulut Tabanlı Oyun Sistemi Sektörüne NVIDIA’da Katıldı. GeForce Now Kullanıma Açıldı!

     Yakın zamanda sık sık duymaya başladığımız bulut tabanlı oyun sistemleri yavaş yavaş hayatımıza tam anlamıyla girmeye başlıyor. Son zamanlarda şirketlerin üzerinde sık sık çalışmalar yürüttüğü bulut tabanlı oyun sistemi ailesinin son üyesi NVIDIA oldu. Uzun zamandır geliştirilme aşamasında olan NVIDIA’ın bulut tabanlı oyun sistemi GeForce Now dün itibariyle kullanıma açıldı.

     NVIDIA GeForce Now’de en dikkat çeken detaylardan birisi, platform içinde yer alan binlerce oyun. Diğer bulut sistemlerinin aksine oyuncuların ücretsiz olarak oynayabilmesine de olanak tanıyan NVIDIA, bu yönüyle oyuncuların gönlünü aldı. Ancak ücretsiz üyelikle sahip olunabilen oyunlar olduğu kadar ücret verilerek sahip olunan oyunlar ve oyunculara tanınacak ayrıcalıklar bulunacak.

     NVIDIA, bulut tabanlı oyun sistemi olan Geforce Now’de iki farklı üyelik sistemi oluşturmuş. Bunlardan birisi ücretsiz diğeri ise kurucular üyelik seçeneği. Ücretsiz üyelik sistemi, kullanıcılardan herhangi bir ücret almadan sistemi kullanmaya olanak sağlıyor. Diğer bir üyelik sistemi olan kurucular (founders) ise şu an için indirimli olarak 12 boyunca 5,49 Euro gibi cüzi bir ücret istiyor.

     NVIDIA’ın ücretsiz olarak sunduğu üyelik sistemini tercih eden kullanıcılar, bulut sistemine ücretli üyeliğe sahip kullanıcıların aksine standart olarak erişebiliyorlar. Yani biraz daha açıklamak gerekirse, sistemde yoğunluklardan dolayı bir sıra meydana gelirse, ücretsiz üyeliğe sahip oyuncular bu sırayı beklemek zorunda kalacak. Bunun yanı sıra ücretsiz üyeliğe sahip kullanıcılar platformu kullanabilmesi için yalnızca 1 saatlik bir süreye sahip oluyorlar.

     NVIDIA GeForce Now sisteminde yer alan ücretli üyeliği kullanacak olan kullanıcıları birçok ayrıcalık bekliyor. Bu üyeliğe sahip kullanıcılar diğer üyelerin aksine oyunlara öncelikli erişime sahip oluyorlar. Yani sistemde herhangi bir yoğunluk durumu olduğunda diğer oyuncuların aksine sıra beklemeden direkt olarak oyuna erişebilecekler. Bunun yanı sıra ücretli üyeliğe sahip olan oyuncular, NVIDIA’ın kendi geliştirdiği RTX teknolojisini kullanabilecekler ve herhangi bir süre kısıtlamasına maruz kalmayacaklar.

    NVIDIA’ın geliştirdiği GeForce Now’ın ücretli üyeliğini tercih eden oyunculara büyük bir ayrıcalık daha tanınıyor. Eğer oyuncular ücretli üyeliği tercih ederlerse 90 gün boyunca herhangi bir ücret ödemeyecekler. Ancak üç aylık deneme sürecinin hemen ardından hizmetten yararlanmak isteyen oyuncular NVIDIA’ın belirlediği fiyatlar dahilinde ödeme yapmak zorunda olacaklar.

      Eğer sizde NVIDIA GeForce Now’ı denemek istiyorsanız bu bağlantıdan sistemin programını indirebilirsiniz. NVIDIA GeForce Now, şu an için Windows, macOS, NVIDIA Shield ve Android platformlarını destekliyor. 

     Bu arada şu detayı da belirtmeden geçmeyelim. Sistemde yer alan oyunları oynamak istiyorsanız daha önceden Steam ve benzeri oyun satış platformları üzerinden satın almış olmanız gerekiyor.