Bungie, popülaritenin en iyi dostu olmadığını fark etti ve Marathon’un kapalı test sürümüyle ilgili NDA’yı kaldırdı. Bunun hakkında kendileri Reddit’te bahsettiler.
Geliştiricilerin söylediğine göre, birdenbire oyuncu geri bildirimlerinin ve onlarla diyalogun önemli olduğunu ve normal bir oyun yaratmanın yolunun bu olduğunu anladılar. Şimdi, 23 Nisan’dan itibaren, herkes sadece alfa sürümünde oynamakla kalmayacak, aynı zamanda videolar çekebilecek, yayın yapabilecek ve düşündüklerini anlatabilecek.
Ancak, Bungie hemen bir uyarıda bulundu – alfa sürümünde tam teşekküllü bir oyun göreceğinizi düşünmeyin. Orada tüm karakterler, mekanlar ya da bile tam bir arayüz olmayacak. Grafikler de henüz final değil. Onların söylediğine göre, testin ana hedefi “oyunu kırmak” ve temel oyun döngüsünün ne kadar iyi çalıştığını kontrol etmek.
Alfa sürümü 23 Nisan’da başlayacak, ancak bu sadece ABD ve Kanada’daki şanslı kişilere açık olacak. Marathon’un tam sürümü ise 23 Eylül’de planlanıyor.