Büyük bir batı yayını, Ubisoft’u aboneliklerin teşvik edilmesi ve oyunları satın almanın bırakılması konusunda eleştirdi.

Büyük bir batı yayını, Ubisoft’u aboneliklerin teşvik edilmesi ve oyunları satın almanın bırakılması konusunda eleştirdi.

Büyük bir batı yayını Dualshockers, makale yayınladı. Yazar, Sven Vincke‘ye katılarak Ubisoft şirketini eleştirdi. Şirketin “abonelik hizmetleri gelecektir, oyunları sahiplenmekten vazgeçmelisiniz” açıklamasını eleştirdi.

Makale yazarı, Ubisoft’tan Philippe Tremblay‘in oyuncuların çoğuna şirketlerin refahı için oyun sahiplenme alışkanlıklarını değiştirmeleri gerektiğini söyleyerek tamamen yetersizlik gösterdiğini yazdı.

“Tremblay’ın açıklaması, oyun topluluğunun en çok değer verdiği bir şeyi hiç dikkate almadığı gibi görünüyor. O, mülkiyetin değerini hiç fark etmiyor. Birisi Assassin’s Creed: Valhalla gibi bir oyun alırsa, yüz saatten fazla içeriğe erişebilir. Eğer oyun bağımlısı değilseniz, bu kadar içerik birkaç ay yetebilir, bu da oyun sahiplenme fikrini aylık abonelik ödemelerinden çok daha cazip hale getirir.”

“Tremblay, bir oyunu oynamak için sürekli abonelik yerine tek seferlik abone olabileceğinizi de belirtse de, bu oyunları tekrar oynamak için ek bir engel oluşturur. Oyunlarını tekrar oynamayı seven insanlar (benim gibi), eski sevdikleri oyunu indirmek için hiçbir şey yapmamalıdır. Red Dead Redemption 2 kopyamı herhangi bir gün oynatmak için hiçbir şey ödemem. Bu dünyada, yayın ve abonelik hakim olduğunda, eski sevilen oyunumun hangi serviste olduğunu ve onu tekrar oynamamın ne kadara mal olacağını düşünmek zorunda kalacağım. Bu çok çekici bir fikir değil.”

“Tremblay ayrıca bu süreçte geliştiricilerin rolünü de anlamıyor. Olağanüstü bir oyun olan Baldur’s Gate 3’ü yaratan Larian Studios, oyunlarının fiyatını tamamen haklı çıkardığına inanarak oyunlarını Game Pass’e koymayacaklarını açıkladılar. Bu duruma sadece katılmıyorum, aynı zamanda geliştiriciler için başarılı olmak için bir abonelik servisiyle anlaşma yapmanın yeterli olduğunu hissetmelerinin zararlı olacağını düşünüyorum. Bu, genellikle Larian’dan daha az zengin stüdyolar tarafından yapılır. Tüketiciler, her zaman desteklemek istedikleri geliştiricilere doğrudan para yatırma seçeneğine sahip olmalıdır ve bu yakın gelecekte değişmesini istemiyorum.” -makale yazarı belirtti

Yayıncıların, oyunlardan ve yıllar sonra bile favori oyunlarının tadını çıkarmalarına izin veren abonelik hizmetleri, yayın ve çevrimiçi DRM konusundaki eleştirilere oyuncular ve gazetecilerin dikkatlerini çevirmesini umut etmekten başka hiçbir seçenekleri kalmıyor.