Call of Duty: Black Ops Cold War, Çapraz İlerlemeyi ve Çapraz Oynamayı Destekleyecek

Call of Duty: Black Ops Cold War, Çapraz İlerlemeyi ve Çapraz Oynamayı Destekleyecek

Bu yılki yeni Call of Duty oyunu Call of Duty: Black Ops Cold War, yeni bir konsol neslinin zirvesine geliyor, ancak bu, oyunun oyuncu tabanını segmentlere ayırmayacak. Bu haftaki Multiplayer Reveal etkinliğinde Activision, Black Ops Cold War'un konsol nesilleri arasında bile çapraz oynamayı ve çapraz ilerlemeyi destekleyeceğini yeniden doğruladı ve hepsinin nasıl çalışacağına dair birkaç ayrıntı daha paylaştı.

Activision'ın blogunda ayrıntılı olarak açıklandığı üzere, Black Ops Cold War ilerlemesi oyuncuların Activision hesaplarına bağlanacak, böylece farklı platformlar arasında özgürce geçiş yapabilecek ve ilerlemelerini nereye giderse gitsin aktarabilecekler. Bu, yeni nesil konsollar için de geçerlidir; Örneğin oyuncular PS4'te oyuna başlayabilir ve daha sonra yeni konsol piyasaya sürüldüğünde tüm ilerlemelerini PS5 sürümüne aktarabilirler.

Çapraz ilerlemeye ek olarak, Black Ops Cold War çapraz oyunu destekleyecek, böylece oyuncular diğer platformdakilerle takım kurabilecekler. Activision'ın açıkladığı gibi, “Black Ops Cold War ile tüm bir Çok oyunculu parti, yeni ve mevcut nesil konsollar ve PC de dahil olmak üzere oyunu oynayan beş oyuncudan oluşabilir.”

Black Ops Cold War, geçen yılki Modern Warfare'in yerini alsa da, oyun, Modern Warfare'ın bağımsız battle royale modu olan Warzone ile bazı içerik ve ilerlemeleri paylaşmaya devam edecek. Hem Black Ops Cold War hem de Warzone, birbirine bağlı bir savaş geçişine ve depoya sahip olacak.

Call of Duty: Black Ops Cold War 13 Kasım'da PS4, Xbox One ve PC için yayınlanacak. Bu, hem Xbox Series X hem de Series S'in 10 Kasım'da piyasaya sürülmesinden sonra olacak. Ancak şirket, yeni nesil yükseltmelerin tüm oyuncular için ücretsiz olmayacağını doğruladı.