Call Of Duty: Black Ops Cold War Yeni Bir Satış Rekoru Kırdı

Call Of Duty: Black Ops Cold War Yeni Bir Satış Rekoru Kırdı

Activision'ın popüler serisi Call of Duty'nin son oyunu olan Black Ops Cold War 13 Kasım Cumu günü resmen yayınlandı. Activision Blizzard Pazar günü, oyunun lansman gününde satılan çoğu dijital birim için yeni bir küresel satış rekoru kırıldığını duyurdu.

Blizzard yöneticisi Anna Malmhake yaptığı açıklamada, “Black Ops Cold War'un Cuma günkü sürümü, dünya çapında seri tarihindeki en yüksek ilk dün dijital satışı olarak yeni bir rekor kırdı. Dünyanın her yerinden bizlere destek olan Call of Duty oyuncularına teşekkür ederiz.” ifadelerini kullandı.

“Lansman sadece bir başlangıç. Bu yeni oyun, şimdiye kadarki en büyük ve en bağlı Call of Duty topluluğuna sunuluyor. Black Ops Cold War geliştikçe, tüm topluluk için inanılmaz miktarda ücretsiz lansman sonrası içerik, etkinlik ve destek sunmayı dört gözle bekliyoruz. Tıpkı geçen yıl Modern Warfare'in yayınlanmasının ardından yaptığımız gibi.” açıklamasını da ekledi.

Activision, Black Ops Cold War'ın kırdığı bu rekorlar için herhangi bir sayısal veri açıkalmadı. Diğer birçok yayıncı gibi, Activision da bir oyunun performansıyla ilgili daha genel ifadeler kullanıyor ve verileri açıklamaktan kaçınıyor.

Oyunun ABD'de 2020'nin en çok satan oyunu olacağı tahmin edildiği için Black Ops Cold War için böylesine iddialı bir başlangıç bekleniyordu. 

Black Ops Cold War, Call of Duty serisi için yeni bir otam oluşturdu, çünkü Modern Warfare ve battle royale oyunu Warzone, kendi özel oyuncu tabanları ile son derece popüler olmaya devam ediyor. Bu nedenle, endüstri gözlemcileri, şu anda rekorlara imza atan Black Ops Cold War satış sonuçlarını yakından takip ediyor.