Call Of Duty Mobile Geliştiricisi 2020'de 10 Milyar Dolar Kazandı

Call Of Duty Mobile Geliştiricisi 2020'de 10 Milyar Dolar Kazandı

Devasa popüler mobil oyunlar Call of Duty Mobile ve Honor of Kings'in arkasındaki oyun geliştiricisi Timi Studios, 2020'de muhteşem bir yıl geçirdi. Reuters'e göre, Timi Studios, geçtiğimiz yıl 10 milyar dolar gelir elde etti ve bu da onu “dünyanın en büyük geliştiricisi” yaptığını ifade etti.

Burada “en büyüğün” ne anlama geldiği tam olarak açıklanmadı. Call of Duty'nin sahibi Activision Blizzard gibi şirketler yılda bundan daha fazla para kazanıyor. Ama görünen o ki Reuters, tek bir stüdyo için 10 milyar dolarlık gelirin büyük bir rekor olduğunu düşünüyor. Ayrıca 10 milyar doların, Tencent'in çılgınca popüler PUBG Mobile'ı yapan ekip olan LightspeedQuantum Studios gibi diğer dahili stüdyolardan değil, yalnızca Timi Studios'tan geliyor.

Her durumda, Timi daha da küresel çekiciliği olan bir şirket olmak için büyümek istiyor. Stüdyo kısa süre önce , Halo ve Battlefield franchise'larında çalışan oyun endüstrisi emektarı Scott Warner'ı yeni Los Angeles stüdyosunu yönetmek için işe aldı.

Retuers, Tencent'in planının, oyun gelirinin yarısının denizaşırı pazarlardan gelmesini sağlamak olduğunu söyledi; şu anda bu rakam son dönem için% 23'tür.

Timi ayrıca Pokemon Unite, Arena of Valor, Speed ​​Drifters ve diğerlerinin geliştiricisidir.