Call of Duty: Modern Warfare’de Önemli Bir Hata Keşfedildi

Call of Duty: Modern Warfare’de Önemli Bir Hata Keşfedildi

     Son ayların en popüler oyunlarından birisi olan Call of Duty: Modern Warfare, oyuncular tarafından hızlı ve aksiyonlu bir şekilde oynamayı tercih ettikleri bir oyun. Hızlı oyunlarda oyuncuların anlık olarak verdiği reaksiyonlarda oyunun önemli detaylarından birisi. Bundan dolayı oyuncuların böyle oyunlarda en dikkat ettiği noktalardan birisi tepki süreleri oluyor. Bu konu da başarılı olduğu düşünülen Call of Duty: Modern Warfare, tepki süresi konusunda belli başlı sorunlar yaşadığı ortaya çıktı.

      Call of Duty serisinin son oyunu olan Modern Warfare ile birlikte birçok yenilik gelmişti. Bu yeniliklerden en dikkat çekeni ise bilgisayar ve konsol oyuncularının birlikte rekabet edebilecek olmalarıydı. Bundan dolayı Call of Duty: Modern Warfare’ın bilgisayar ve oyun konsolu platformları arasında normal olarak çok küçükte olsa farklılıklar bulunuyor. Son olarak bir oyuncu bu farklardan birinde konsol oyuncularına avantaj sağlayacak bir hata farketti.

     Popüler sosyal medya platformlarından birisi olan Reddit’te J3RRY__ adında bir kullanıcı, oyunda bilgisayar ve konsol oyuncuları arasındaki rekabet adında konsol oyuncularına avantaj sağlayacak bir hata farkettiğini açıkladı. J3RRY__ yaptığı açıklama da oyunda sersemletme bombası atıldığı anda bilgisayar ve konsol oyunlarında fare ve kontrol cihazlarının tepki sürelerini karşılaştırdı. Yapılan karşılaştırmalarda ise önemli bir hata ortaya çıktı. 

   Oyunda sersemletme bombası atıldığı anda konsol platformundan oyunu oynayan kullanıcıların kontrol cihazıyla, bilgisayar platformunda oyunu oynayan kullanıcıların mouse göre daha hızlı reaksiyonlar verebildiği ortaya çıktı. Bunun DPI değerleriyle alakalı olduğunu düşünen kullanıcı, DPI değerleri farklı bir mouse ile yine denedi ve aynı sonuçla karşılaştı.

    Reddit kullanıcısının paylaşımından sonra birçok oyuncu tarafından büyük bir tepki başladı. Oyunda verilen her reaksiyonun çok önemli olduğu göz önünde bulundurulduğunda oyuncuların verdiği bu tepkilerde haklılık payı çok fazla. Bu sorunu sadece bilgisayar kullanıcılarının yaşıyor olması da bir başka önemli detay. Yaşanan bu sorunla alakalı herhangi bir resmi açıklama henüz yapılmadı.