Call Of Duty Online Çin'de Kapatılıyor

Call Of Duty Online Çin'de Kapatılıyor

Çin için ilk olarak 2015 yılında piyasaya sürülen ücretsiz bir oyun olan Call of Duty Online kapanıyor. Orada oyunu işleten Tencent, oyunun kapanacağını ve kullanıcıların Call of Duty Mobile'a geçmeye teşvik edileceğini duyurdu.

Niko Partners'dan Daniel Ahmad bilgileri aktardı. Resmi bir duyuruya atıfta bulunan Ahmed, bunun “gelirin azalması ve Activision'dan gelen yenileme eksikliğinden” geldiğini söyledi. Oyun Ağustos sonunda kapanacak.

Call of Duty Online oyuncuları, geçişi kolaylaştırmaya yardımcı olacak Call of Duty Mobile öğeleri alacak. Ahmad, Call of Duty Online'ın çalışması sırasında Çin'de “oldukça başarılı” olduğunu söyledi.

 Activision üç ana alana odaklanıyor : Call of Duty: Warzone , Call of Duty: Mobile ve premium franchise'ın yıllık devam filmleri. Call of Duty: Black Ops Cold War şu anda odak noktası, ancak bu, bu yıl içinde Call of Duty: WWII, Vanguard'a geçiş yapacak.

Call of Duty Online, Amerika dışındaki bir kitle için oynaması ücretsiz bir modeli benimseyen büyük bir FPS serisinin ilk örneği değil. Microsoft , 2015 yılında Rusya için Halo Online'ı başlattı ancak bir yıl sonra iptal edildi . İçeriğinin bir kısmı, yeni Halo 3 çok oyunculu haritalar gibi, şimdi Halo: The Master Chief Collection içinde Halo 3'e doğru yol alıyor.

Kaptan Amerika'dan Chris Evans , zamanın en az bir noktasında Raven Software tarafından geliştirilen ve Modern Warfare ve Black Ops evrenlerinden ilham alan Call of Duty Online'ın hype fragmanında rol aldı .