Call of Duty: Warzone'da neo-Nazi Sembolü Fark Edildi

Call of Duty: Warzone'da neo-Nazi Sembolü Fark Edildi

Call of Duty: Warzone ambleminde kullanılan bir sembol, neo-Nazi grupları tarafından benimsenen bir sembole çarpıcı bir benzerlik taşıyor. Spesifik olarak, söz konusu CoD sembolü, aslen 2014'teki Rus-Ukrayna savaşının ilk aylarında kurulan Ukrayna ulusal muhafızının aşırı sağ milliyetçi alayı olan Azov Taburu tarafından kullanılan bir logodan doğrudan ilham alıyor gibi görünüyor.

Söz konusu amblem, en azından 2020'nin başından beri oyunda bulunan ~ 11 $'lık  değerinde bir paket olan Chimera Paketinden geliyor. Birçok Warzone amblemi gibi, bu da kanatlı bir yaratığı anımsattığını söyleyebiliriz. Ancak dikkatli bakıldığında işlerin öyle olmadığını görebiliriz. 

Solda Warzone'dan Chimera amblemi ve sağda bir Azov Taburu logosunu görmekteyiz. Her iki amblemde ortak olan sembol , diğerlerinin yanı sıra Hitler'in 2. SS Panzer Bölümü dahil olmak üzere 2.Dünya Savaşı sırasında Nazi partisi tarafından yaygın olarak benimsenen asırlık bir Cermen sembolü olan Wolfsangel'in modern bir versiyonudur . Sembol daha sonra Aryan Milletleri gibi neo-Nazi grupları tarafından da kullanıldı. 

Warzone'da Chimera, bir terör örgütünü devirmek için kampanyanın ana karakterleriyle birlikte çalışan Rus silah tüccarı olan Modern Warfare karakteri Nikolai tarafından başlatılan kurgusal bir hikayedir. Chimera'nın kendisi herhangi bir ulusla bağlantılı değil, ancak üyelerinden biri olan Yegor Ukranyalıdır. Yegor, Chimera Pack'i satın aldığınızda benzersiz bir kıyafet alan üç  karakterden biri, ancak o sembolü üniformasına taşımayan tek kişi olduğunu söyleyebiliriz. 

Warzone'un oyun içi mağazasının çalışma şekli nedeniyle muhtemelen şu anda Chimera paketini bulamıyor veya satın alamıyor olabilirsiniz. Bu ambleme yalnızca ilk çıktığı zamanlarda alanlar sahiptir. Oyuna tekrardan ne zaman geleceği bilinmiyor.